Desfâu culinar pe Celebrity Cruises!

Home « Turism « Restaurante

Turism culinar pe vacanțe de croaziere? Cine nu a visat la așa ceva măcar o dată? Delicatese culinare, mâncăruri tradiționale din colțuri diferite ale lumii la discreție și o servire ca-n filme... sunt doar câteva dintre cerințele turismului acvatic de lux, care au început să se îndeplinească! Luxul pe croaziere nu mai înseamnă doar mobiliere schumpe și servicii impecabile, ci și delicii culinare nonconformiste. Iar marile linii de croazieră ale lumii au avut grijă să pună sarea și piperul exact unde și cât trebuie pentru a se menține pe primele poziții!

Iar prima companie care a lansat trendul culinar nonconformist este Celebrity Cruises! Linia de croaziere a ridicat standardele de calitate la un nivel impresionant, în care se încadrează cu brio și tehnologia hi-tech!

Inventivitate cu sushi și iPad

Masa zilnică pe croazierele Celebrity Cruises s-a transformat în adevărate atracții turistice. Nava de croazieră Celebrity Summit, a liniei Celebrity Cruises, a spart gheața îmbinând măiestria bucătarilor din celebrul restaurant Qsine cu tehnologia Apple. Turiștii au fost impresionați cu o serie de delicatese gastronomice, compania demonstrând o continuă evoluție în inventivitate.

Bucătăria Qsine a încercat să spargă barierele și au făcut-o! Celebrity Cruises a refuzat să intre în banalitate culinară, îmbinând tehnologia cu preparatele culinare, lăsându-și clienții să-și creeze propriul meniu în mod „virtual”. Fiecare client are la masă, pe lângă farfurii și tacâmuri, un iPad! Astfel, clienții pot vedea preparatele online, își pot alege mâncarea și băuturile și chiar și-i le pot amesteca „virtual”.

 Astfel, bucătarul va ști la ce ingrediente poftește clientul său... înainte de a primi comanda! Tentant, nu? Iar pe lângă toate aceste îmbinări nebunești, bucătăria are grijă să păstreze și lina clară a tradiționalismului. Astfel că servește și delicatese precum plăcinte cu mere, torturi de ciocolată, plăcintă cu brânză și multe alte dulcegării „ca la mama acasă”!

John Suley, un bucătar de primă linie

Bineînțeles, clienții își pot alege mâncăruri din meniul deja existent, putând să facă mici modificări la ingrediente. Asta pentru că restaurantele Qsine de la bordul liniei de croaziere Celebrity Cruises au o capacitate de a găzdui 1.000 de oameni și de a servi până la 10.000 de mese pe zi. Ceea ce ar face imposibilă personalizarea completă a mâncărurilor. Cât despre bucătari, compania a făcut o alegere de primă linie! L-a alăturat echipei pe John Suley, de doua ori nominalizat la James Beard. Un bucătar-șef de primă linie, care a gătit și pentru restaurantele James Beard Houses, fiind în prezent director de operațiuni culinare la companie.

Start la concurență culinară!

Și alte linii de croazieră încearcă să se remarce prin inventivitate culinară. Iar printre ele se regăsește și Royal Caribbean, care oferă clienților săi aparate Coca-Cola Freestyle. Mașinării cu 125 de arome diferite la băuturi marca Coca-Cola, printre care se regăsesc și Orange Coke și Peach Fanta Zero, din care clienții se pot servi la discreție. Mai mult, spre deosebire ce ceilalți, linia de croazieră încearcă să se remarce prin preparate culinare de bază, după rețete tradiționale stricte.

Gina Rotaru

Foto: www.justluxe.com

Publicat in: octombrie 2012
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement