Top porturi maritime vizitate de miliardari (foto)

Home « Turism « Porturi

 

Cele mai scumpe porturi din lume pot fi uimitor de costisitoare în timpul sezonului, fiind accesibile exclusiv pentru milionari! Cu toate acestea, vacanța cu yachtul în high season a devenit o adevărată tradiție. Este perioada cea mai fructoasă din punct de vedere financiar în care miliardarii și porturile lumii se fac văzute, etalându-și luxul în fața fotografilor.

 

În această perioadă câștigurile autorităților portuare sunt uriașe, dar și investițiile sunt peste măsura așteptărilor! Motivul: promovarea este totul! Costul pe noapte al unei dane în vârf sezon poate începe și de la 4.130 dolari! Iar în timpul evenimentelor internaționale populare, precum Monaco Grand Prix, un proprietar de yacht ar putea ajunge să plătească 100.000 de dolari pentru un sejur de cinci zile petrecut într-o dana din Portul Monaco. Mai jos am enumerat cinci dintre cele mai scumpe porturi din lume, unde miliardarii lumii își petrec anual vacanțele. Mai cu seamă că aici se organizează și cele mai importante saloane nautice din lume precum Boat Show Dubai, Boat Show New York și Boat Show Singapore...

1. Marina di Capri

Acest port italian este cel mai scump dintre toate. Prețul unei nopți petrecute cu yachtul în dană este de aproximativ 4.000 de dolari, în sezonul de vârf. Insula Capri a devenit ținta celebrităților încă din anii 1950, când Clark Gable, Sofia Loren și Jackie Kennedy au venit să își petreacă vacanța aici. La ora actuală, sejururile în Insula Capi au devenit o tradiție, iar printre celebritățile care vin anual se numără George Clooney, Beyonce și Jay-Z.

2. Port de Portofino

Inițial, Portofino a fost un mic sat de pescuit, iar acum deține unul dintre cele mai frumoase porturi din lume. Doar cei bogați își pot permite să acosteze în acest port întrucât are doar 14 dane, iar prețul uneia este de aproximativ 3335 de dolari pe noapte. Miliardarul rus Andrey Melnichenko, regizorul Steven Spielberg și cântăreața Rihana sunt unele dintre celebritățile care au beneficiat de andocare în exclusivitate în intimitatea Port de Portofino.

3. Porto Cervo, Sardinia

La sfârșitul anilor 1950, Alteța Sa Regală Aga Khan a dezvoltat acest port ca un refugiu privat pentru familie și prieteni apropiați. De-a lungul anilor, aici au răsărit buticuri high class și cluburi de noapte, care i-au ridicat prețul. Dacă dețineți un yacht de 50 de metri sau mai mult, vă puteți aștepta să închiriați o dană cu „doar” 3.100 dolari pe noapte, în sezonul de vârf. Portul își menține exclusivitatea și drepturile de a-și selecta clienții, chiar și lui George Clooney fiindu-i refuzată intrarea la un moment dat.

4. Port de Saint-Tropez

Situat în partea de sud a Franței, Saint Tropez a fost mult timp asociat cu cei bogați și celebri. Acest oraș de pe Riviera Franceză, cu străzile sale înguste, și-a păstrat farmecul său ciudat, oferind unicitate. Marina permite intrarea yachturilor de maximum 70 de metri lungime, zona fiind adorată de elebrități precum Paris Hilton. Prețul unei dane pornește de la 3.000 de dolari pe noapte.

5. Ibiza Magna

Ibiza Magna sau insula tinerilor celebri și bogați! Portul este situat la câteva minute distanță de zona cluburilor de noapte și a cazinourilor, iar andocarea aici costă 3.660 dolari pe noapte, dacă yachtul are sub 60 de metri lungime. Cele care depășesc această dimensiune, sunt transferate în afara portul principal. Aici și-a făcut simțită prezența de mai multe ori Eclipse, yachtul pe locul doui în topul celor mai mari din lume, al cărui proprietar este miliardarul rus Roman Abramovici. Tu pe care dintre aceste top porturi maritime vizitate de miliardari ai vrea să le vezi?

Gina Rotaru

Foto: www.jet2holidays.com

Publicat in: iunie 2013
Inapoi la categoria «« Turism

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement