Tars, cel mai vechi oraş-port din Anatolia

Home « Turism « Porturi

Tars este unul dintre cele mai vechi orașe din Asia Mică. Datorită portului său natural, acum scufundat, și datorită apropierii sale de Porţile Ciliciene, oraşul-port a fost locuit încontinuu de mii de ani. Când expediția persană a intrat în Tars în 400 î.e.n., Xenofon a descris Tars ca un oraș bogat, condus de un rege Synnesis nativ. Acesta a fost în mod inevitabil luată de către Alexandru cel Mare, care s-a întâlnit aproape moartea lui acolo, după ce s-a scăldat în apele reci ale Cydnus. Ruinele orasului antic sunt foarte extinse, dar ele sunt mai jos de suprafață și puțin a fost excavat.

Ruinele din Tars
Arc de piatră, probabil, Poarta a Mării orașul fortificat vechi, este cunoscut sub numele de Poarta Cleopatrei. Se crede fancifully a fi faptul că prin care regina egipteana a intrat în oraș prin barja pentru a satisface Marc Antoniu. În orice caz, nimic nu poate diminua descrierea Plutarh a ambarcațiunii: "Stern a fost de aur, velele au fost violet, iar vîslele erau de argint Acestea în propunerea lor, ținute timp pentru a muzicii de fluiere, țevi și harpe Regina.. Nile întins pe o canapea de brocart auriu ".

Gozlukule
Movilă arheologică în cazul în care mai multe artefacte au fost descoperite, ce indică spre originea sa preistorică se numește Gozlukule. Săpături sub domnișoara Betty Goldman, si sponsorizat de Universitatea Princeton, a relevat straturi de civilizații de la Islam la epoca bronzului și dincolo. Este deosebit de interesant pentru a merge la partea de sus a dealului pentru a vedea teren plat spre mare, care conținea în trecut portul vechi din Tars. În urma curba de deal, urme ale zidului medieval care duc la Mersin, poate fi văzut.

Baile Vechi - La centrul orașului, există o parte dintr-o structură de roman considerat a fi ruinele o baie romană.

Ulu Cami
Această moschee a fost conceput ca un centru civic în secolul 15 sau 16. Acesta este un exemplu tipic de moschei alte Ulu construite în Anatolia. Acesta este de forma dreptunghiulara a cărui lungime este de trei ori mai lățimea. Mormintele din interiorul moscheii se spune că sunt cele ale califului Mamun, Seth, și Hekim Lokman. Deoarece Ulu Cami este construit pe locul unei biserici cruciate (Cathedra1 Sf. Pavel) în cazul în care Hugh a Vermandois a murit și a fost îngropat, osemintele sale sunt, cel mai probabil undeva sub prea.

Kilise Cami (Moscheea)
Alături de ruinele baie romană este cunoscut sub numele de moschee Kilise Cami, o moschee convertit de la o biserica .. Vizavi de Kilise Cami este un alt moschee cunoscut sub numele de Makam Cami. Exista o legenda a Islamului care spune că profetul Daniel este îngropat în curs de apa care curge în apropiere.

Fântâna Sfântului Paul - Nu departe de piaţa de legume este o fântână din perioada romană, care este numit Sfântul Paul bine. Desigur, a fost acolo în timpul vieții lui Pavel, și este plăcut să ne imaginăm că el poate fi vizitat de mai multe ori.

Podul lui Iustinian - Peste râul Tars (Cydnus) există un pod de piatră boltită, care a fost construit din ordinul împaratului roman, Iustinian, în secolul al şaselea. La acea vreme, el a avut cursul râului schimbat pentru a preveni inundațiile din oraș. Podul s-a aflat în utilizare continuă din acel moment.

Cascadele - În afara orașului în amonte pe Cydnus, este de a fi găsit o serie de praguri și cascade. Acesta este un loc foarte frumos, în vara și ideal pentru picnicuri.

Foto: ro.wikipedia.org

Publicat in: decembrie 2012
Etichete pentru acest articol: epave, portul Tars, porturi scufundate, scufundari, Tars
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement