Porturi impresionante pe timp de noapte (foto)

Home « Turism « Porturi

Soție de marinar? Dacă da, ai parte de unul dintre cele mai spectaculoase avantaje oferite de navigație: cunoașterea minunilor lumii. Ai șansa de a vizita orașe inedite pe timp de zi și porturi absolut uluitoare pe timp de noapte. Și pentru că fiecare port al lumii are un detaliu unic, cu care se identifică în fața celorlalte, ne-am gândit să strângem laolaltă câteva porturi cu imagini de poveste. Ce-i drept, nu ne-am oprit doar aici... În alegerea noastră au intrat și porturile cu cele mai șic și centre de... shopping. Așa că, fetelor, stați cu ochii pe destinațiile de mai jos, ce se dovedesc a fi adevărate minuni ale lumii atât pentru noi, cât și pentru ei, iubitorii de navigație.

Nu este ușor să faci o asemenea listă, ținând cont miile de porturi cu aspect unic, care se regăsesc în toată lumea. Însă, există câteva într-adevăr spectaculoase, care te lasă gură căscată oricât de experimentat ai fi într-ale navigației. Iar dacă pe noi ne-au dat gata fotografiile, imaginați-vă cum e să fiți acolo în carne și oase... Sună tentant, nu?

Singapore

Nu-i de mirare că este cunoscut drept cel mai aglomerat port din lume. Călătoria prin Strâmtoarea Malacca, pentru a ajunge la Singapore, poate fi dificilă și pentru un marinar cu experiență, însă imaginea lui pe timp de noapte merită tot efortul și toată îndemânarea. Portul Singapore este greu de definit în cuvinte. Este o adevărată avalanșă de ambarcațiuni de mici și mari dimensiuni, adunate laolaltă la marginea unui oraș plin de lumină și culoare. O priveliște de neuitat, mai ales dacă luăm în calcul distracția din centrul orașului și magazinele somptuoase, care se zăresc încă din larg.

Kobe, Japonia

Un alt port aglomerat, Kobe, este, de asemenea, extrem de faimos printre turiști. Cu o gamă largă de frumuseți, de la dealuri pitorești la plaje exotice, Kobe este un vis devenit realitate pentru orice turist. Pe lângă faptul că este un port foarte aglomerat, Kobe este un oraș mare, cosmopolit, din Japonia. De la dealurile frumoase din Rokko, la Sunaiko Beach Park, până la temple, altare și restaurate, în Kobe nu te poți plictisi niciodată.

Sydney

Capitala New South Wales şi cel mai mare oras din Australia a fost întotdeauna o destinaţie de vis pentru mulţi aventurieri. Plajele fine, vremea călduroasă şi experiența unei cure de shopping într-unul dintre cele mai mari centre ale lumii au transformat Sydney-ul în cea mai populară destinație din toată lumea.

New Plymouth

Când vine vorba de a experimenta frumusețea naturală, Noua Zeelandă primește cireașa de pe tort! Nici o altă țară nu se poate lăuda cu astfel de ape clistaline și vegetații luxuriante. Portul din New Plymouth este un oraș de coastă, cu dealuri aflate la doar o jumătate de oră distanţă. Aici este, probabil, singurul loc din lume unde se poate naviga și se poate schia în aceeași zi.

Dubai

Bani, shopping din abundență, deserturi savuroase și un aer extravagant. Este locul în care poți descoperi cu adevărat ce înseamnă luxul. Orașul Dubai este plin cu mall-uri uriașe, cu hoteluri luxuriante, cu plaje cu nisip alb și palmieri ce oferă zonei un aspect exotic. Ce ți-ai putea dori mai mult de la un concediu all-inclusive?

Și stai așa! Încă n-ai văzut nimic. Pentru o descriere explicită, ți-am pregătit câte o imagine cu fiecare port în parte. Iar dacă tu crezi că am ratat vreunul, dă-ne de veste! Scrie-ne și spune-ne ce porturi de poveste au reușit să te impresioneze pe tine sau pe prietenii tăi.

Autor: Gina Rotaru

Sursa foto: marineinsight.com

Publicat in: iulie 2012
Inapoi la categoria «« Turism

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement