Marina din Tarraco, între antic şi ultramodern

Home « Turism « Porturi

Amplasat în orașul Tarragona privind spre Coasta de Aur a Spaniei, la 95 km sud de Barcelona, Portul Tarraco este binecuvântat cu un decor idilic, precum și cu calitatea de a fi un loc de andocare foarte convenabil pentru yachturi-le care traversează zilnic Marea Mediterană.

Marina din Tarraco, care este deținută de către Qatar Diar Real Estate Investment Company, este, de asemenea, unul dintre puținele porturi de agrement existente în Mediterana de vest care oferiă acostare la apă adâncă pentru cele mai mari din lume yachturi. Portul Tarraco este situat în bazinul de nord a Portului Tarragona.

Tarraco = Tarragona

Tarraco este numele antic al orașului actual Tarragona (Catalonia, Spania). În timpul Imperiului Roman a fost unul dintre cele mai importante oraşe portuare din Peninsula Iberică și capitala provinciei romane Hispania, numit Citerior sau Tarraconensis Hispania. Numele complet al orașului, la momentul existenţei Republicii Romane, a fost Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco.

În anul 2000, ansamblul arheologic de Tarraco a fost declarat Patrimoniu Mondial de către UNESCO. Oferind o serie de facilități de înaltă calitate, Portul Tarraco se află, de asemenea, la o distanță foarte mică de un aerodrom local, ceea ce înseamnă că proprietarii de yachturi pot ajunge la navele lor de oriunde din lume, cu confort și ușurință.

Atracții și puncte de interes

Departe de portul de agrement în sine, există o mulțime de atracții și puncte de interes, atât locaţii culturale și de relaxare, inclusiv ruinele antice romane, plaje şi munţi – numai buni pentru drumeții și schi de sezon -, cât şi pentru business.  Ansamblul arheologic de la Tarraco este una dintre cele mai mari situri arheologice romane de Hispania păstrate în Spania de astăzi. Fiind declarat Patrimoniu Mondial de către UNESCO, orașul Tarraco se bucură să fie parte din moştenirea culturală a lumii.

Tarraco, la fel ca multe oraşe antice, a rămas locuit, și a fost lent demontat de către proprii cetățeni pentru materialele de construcție. În ciuda acestui fapt, deși amfiteatrul aflat în imediată apropiere de malul Mării Mediterane, a fost pentru mult timp folosit drept carieră de piatră de către localnici, însă, o mare parte din structura sa a supraviețuit, din fericire, şi astăzi.

Inscripții în latină și în feniciană

De-a lungul pereţilor orașului şi pe pietrele caselor încă se mai pot citi lesne inscripții în latină și chiar în feniciană. Tarragona este, de asemenea, o excursie extraordinară, aflată la scurtă distanță de Barcelona. Chiar dacă este un oraş portuar antic, fosta urbe romană este foarte aproape de viaţa cosmopolită, vie, agitată, având legături aeriene dese şi rapide spre Madrid și Valencia.

Marina actuală din Tarraco este concepută exclusiv pentru super, mega yachturi. Cea mai recentă tehnologie, cele mai înalte standarde din domeniul maritim şi portuar, precum și măsurile de securitate cele mai ridicate pentru vizitele realizate de navele VIP-urilor mondiale, în combinație cu un serviciu de predare în custodia marinei, sub semnătură, a yachtului pe perioada în care proprietarul se odihneşte sau efectuează diferite escapade locale – toate aceste elemente compun ceea ce înseamna ultramodernul port antic Tarraco.

Proprietarii urmăresc prin viziunea companiei lor să se asigure că fiecare yacht şi echipă primește o primire călduroasă și orice asistență personală de care ar putea căpitanul, echipajul şi ambarcaţia ar putea avea la orice oră nevoie.

Gabriel Ban

Foto: charterworld.com

Publicat in: decembrie 2012
Etichete pentru acest articol: navigatie, porturi, porturi Spania, vacanta Spania
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement