Food&travel pe apele Singapore (foto)

Home « Turism « Porturi

Vacanță planificată în Singapore? Atunci clar ai nevoie de o listă detaliată cu „must do”. De la mâncare, și până la arhitectură, Portul Singapore este considerat drept una dintre cele mai mari minuni ale lumii. Croazierele te îmbie cu facilități, arhitectura este ofertantă pe orice cale navigabilă, iar delicatesele culinare întrec orice așteptări. Aici găsim bucătari de cinci stele, restaurante plutitoare și minuni arhitecturale greu de imaginat...

Nu este cea mai spectaculoasă destinație de vacanță din lume, însă milioane de turiști se înghesuie anual să viziteze Republica Singapore. Iar, în mare parte, atracția turistică se datorează unei strategii de marketing bine dezvoltate de-a lungul anilor. Dacă nu ai avut ocazia să vizitezi orașul insular, hai să dăm o tură virtuală cu Tiffin Cruise, pe Râul Singapore. O croazieră de unde vei zări arhitectura întregului oraș și vei trăi o adevărată aventură culinară!

Turul minunilor arhitecturale

Tiffin Cruise își ademenește anual clienții prin delicatese culinare, din bogata istorie a Singapore. În timpul navigației pe Râul Singapore, turiștii se pot bucura de imagini arhitecturale unice în lume, precum Hotelul Marina Baysands, Muzeul Civilizației Asiatice, Platfoma plutitoare a Marinei Bay, Palatul Parlamentului, Guvernul Singapore, Casa de Artă, Elgin Bridge, Coleman Bridge, UOB Plaza, Centrul OCBC și multe alte construcții speciale.

Îmbarcarea și debarcarea se realizează la Marina Bay Jetty. Croaziera trece prin puncte iconice, care întruchipează imaginea perfectă a tuturor atracțiilor turistice, pe care nu le-ai putea parcurge într-o zi pe uscat, nici cu ajutorul unui ghid turistic, luat cu mașina personală.

Aventură culinară fresh

Pe lângă priveliștea pitorească, în timpul călătoriei pe Râul Singapore, croaziera oferă o masă echilibrată și sănătoasă, cu preparate pretențioase precum fructe de mare, caracatiță, crabi, scoici, pești... Toate ornate pe farfurie în moduri unicat, de bucătari de cinci stele. Preparatul cu care croaziera se mândrește se numește Creveți Sambal. Creveții sunt copți la cuptor, peste care se adaugă un sos pe bază de chili. O adevărată aventură culinară, pe care imposibil să nu vrei să o repeți!

Pe lângă acest meniu, turiștii mai pot opta pentru legume și ciuperci, preparate în sosuri thailandeze. Aici veți întâlni două tipuri de fructe de mare, pe care bucătarii vi-i le vor servi cu Fried Rice (orez prăjit), ușor condimentate cu sambal (sosul pe bază de chili). De asemenea, servesc midii, calamari opriți și pește prăjit! După un astfel de desfrâu culinar, vine și desertul: Rempah Udang. Un preparat din orez lipicios, îmbibat în dulceață de nucă de cocos și înfășurat în frunză de bananier.

Aventura pe croaziera Tiffin durează o oră, îmbarcarea și debarcarea se face la Marina Bay Jetty, iar prețul este de 68 de dolari de persoană. Nu este deloc costisitor, ținând cont că în preț intră nu doar plimbarea turistică, ci și întregul desfâu culinar.

Gina Rotaru

Foto: sg.openrice.com

Publicat in: noiembrie 2012
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement