Descoperă frumusețile din Halkidiki, Grecia

Home « Turism « Porturi

Eate vară, iar tărâmurile grecești deschid porțile turismului în fiecare an. Sute de români pleacă săptămânal în vacanțe cu destinația Grecia. Unii aleg Thassos, Rhodos, alții Creta sau Santorini, însă cea mai iubită insulă pare să fie Halkidiki. Plajele de la Marea Egee sunt de departe cel mai popular loc turistic. Să fie frumusețea locurilor, naturalețea lor, cultura sau, pur și simplu, strategia de marketing foarte bine implementată de greci.

Oriunde pășești, găsești numai un zâmbet. Oamenii sunt deschiși, darnici, aerul mediteranean te relaxează iar miresmele preparatelor culinare sunt atât de puternice și aromate, încât vrei să încerci din toate. Unde anume simți cu intensitate cultura grecească și preparatele ei tradiționale. La nord de Santorini și Rhodos, veți descopei un nou mod de a explora coastele din Halkidiki, locul de naștere al lui Aristotel.Aici nu există o aventură culturală sau culinară la care să nu fi visat măcar o dată.

Bogății turistice

Multe dintre calitățile care fac Halkidiki un loc atât de deosebit și frumos sunt un rezultat direct al modului în care turismul a fost gestionat de localnici în ultimii ani. Există o mare atenție asupra turistului, asupra modului de a-i arăta frumusețile lorcului și de a-l încânta cu preparate simple dar cu o savoare greu de reprodus în propria bucătărie. Este o regiune bogată în tradiție, un loc sofisticat, cultural bogat și sănătos din toate punctele de vedere.

Explorați Halkidiki pe un jeep safari prin dealurile din peninsula Kassandra sau Sithonia. Bucurați-vă de o ceașcă de cafea tradițional grecească de-a lungul unui drum făcut pe apă, simțiți briza mediteraneană și admirați peisajele cu apă turcoaz. Aici poate fi practicată orice fel de activitate în aer liber pe care ți-ai putea-o dori sau imagina: există o rețea de trasee montane pentru diferite sporturi precum călărie sau caiac printre apele din Sithonia. Poți naviga pe întreaga coastă cu nave de lux, care oferă cazare peste noapte sau poți testa mai multe trasee de mountain bike pe Athos.

În timpul sezonului turistic, din Halkidiki nu lipsesc spectacolele, muzica, comedia și, desigur, teatrul! Anual, Festivalul Internațional de Film de la Salonic (singurul din Grecia) salută cineaști din toată lumea. Iar toate acestea sunt extrem de accesibile întrucât o vacanță în Grecia pe o perioadă de cinci zile poate costa un minimum de 150 de euro de persoană. Însă poate depăși chiar și 500 de euro de persoană în funcție de facilitățile pe care le dorești. Indiferente de alegere, experimentează Grecia. Este o zonă naturală, care îți revigorează starea de spirit și îți poate schimba definitiv stilul alimentar.

Gina R.

Publicat in: iulie 2013
Etichete pentru acest articol: Grecia, Halkidiki, insule grecesti, Santorini, Thassos, vacanta Grecia
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement