Corsica, mai mult decât o destinație (foto)

Home « Turism « Porturi

O insulă cu peisaje naturale și aer mediteranean, Corsica este una dintre cele mai atractive destinații din Franța! Cunoscut sub numele de „mica Italie”, întrucât a fost un oraș italian, Corsica a păstrat din rămășițele culturii sale Transalpine. Insula se bucură de aproximativ 1.000 km de coastă, de-a lungul căreia se regăsesc nu mai puțin de 200 de insule cu peisaje de basm. Ea este despărțită de Sardinia prin Strâmtoarea Bonifacio, care atrage la rândul ei o mulțime de turiști prin unicitatea peisajelor și așezările pitorești aflate în vârful unor faleze din calcar!

Ce să vezi în Corsica?

Vacanța în Corsica este vibrantă, fresh și atractivă prin oportunitățile tărâmului, care îmbină romantismul italian cu finețurile franțuzești. De la preparatele culinare și până la peisaje, Corsica este una dintre destinațiile de vacanța cu briză mediteraneană și cu posibilități extraordinare de a-ți petrece timpul liber. Plimbări cu barca, distracții nautice, relaxare pe malul apei și, de ce nu, pescuit recreativ în zone de o frumusețe rară. Toate, într-o mică părticică a lumii, poreclică și „mica Italie din Franța”.

Ce este de vizitat în Corsica, fără îndoială primul lucru este arhipelagul Sanguinaires Iles, unde se poate ajunge cu barca. Într-o altă eră, el a fost ultimul bastion de apărare Corsica. Vei rămâne uimit cum arată un apus de soare în această enclavă, ce impact au razele de spare asupra dealurilor și cum pot acestea desena întreaga zonă într-o mină de cupru. De asemenea, Ajaccio, capitala insulei, merită văzută în amănunt. Aici te poți scufunda în cultura galo-italică, ce se transmite din fiecare coțișor. Nici plajele nu pot trece neobservate! Principalele plaje care atrag anual mii de turiști sunt Rondinara, Santa Giulia și Palombaggia.

Bonifacio

Pentru iubitorii zonelor liniștite și peisajelor istorice, Porto Vecchio și vechiulsău oraș ar putea fi alegerea perfectă. Aici, turiștii se pot plimba printre aleile sale înguste, pline cu semnificații istorice, de restaurantele mediteraneene sau de cele cu specific italian. Nu trebuie ratat Bonifacio, aflat la sud de Córcega, al cărui port și stânci izbitoare uimește de la prima privire. Bonifacio este una dintre cele mai pitoreti așezări, întrucât este situat în vârful unor faleze de calcar. Dacă nu ai fost până acum în Corsica, ia în calcul destinația pentru viitoarea vacanță. Este una dintre regiunile Franței care merită văzute!

Gina R.

Foto: free-spirit.ro / aboattime.com  

Publicat in: iulie 2013
Etichete pentru acest articol: Corsica, turism Corsica, vacanta Corsica, vacanta mediteraneana
Inapoi la categoria «« Turism

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement