Veneto, nr 1 în calitatea vinurilor! (foto)

Home « Turism « Inedit

Vacanță romantică și vin de calitate? Atunci alege Veneto! Una dintre cele mai importante regiuni italiene, unde se produce vin de înaltă calitate. O calitate recunoscută pe plan mondial și datorită căreia orașul a devenit una dintre atracțiile turistice de top ale lumii! Și nici nu-i de mirare! Aici poți testa savori unice, îmbinate cu celebrele tagliatele făcute a la carte... Sună tentant, nu? Iar dacă după o astfel de explozie de savori ai parte și de o plimbare pe Lago di Garda, cel mai mare lac din Italia, atunci vacanța va fi una greu de uitat...

Delicatese culinare italiene, vinuri unice și plimbări cu barca pe Lacul Garda (Lago di Garda)... Un lac pe care poți naviga în liniște, admirând localități din celebrele provincii Brescia, Verona și Trento. O imagine greu de descris în cuvinte, a unei zone nu foarte populate de turiști.

Spumante în stiluri italiene

Veneto este una dintre cele mai importante regiuni producătoare de vin, atât pentru calitatea, cât și cantitatea acestora. Este situată în nord-estul Italiei, are 4.5 milioane de locuitori, iar aspecul său geografic cel mai interesant este învecinarea cu Laguna Venețiană. Veneto este traversată la sud de râurile Po și Adige, iar în vest de Lacul Garda. Regiunea este cunoscută pe plan internațional pentru varietatea de vinuri produse: de la soiuri uscate, la vinuri spumoase.

Trei dintre cele mai bine cunoscute vinuri sunt Bardolino, din regiunea Bardolino aflată pe malul Lacului Garda, Valpolicella și Soave. Alte vinuri remarcabile produse aici sunt vinul alb Bianco di Custoza, spumantul Prosecco, Breganze și Amarone (un vin roșu parfumat din provincia Verona). În zona Treviso, se găsește Clinton. Un vin producție limitată doar pentru consumul local.

Veneto are „Drumul Vinului”

Importanța vinurilor din Veneto s-a ridicat în 1885 când a fost înființată prima școală italiană de viticultură și oenologie. În plus, Veneto a fost prima regiune care și-a denumit o stradă a vinului: „Strada del vino”. Este primul traseu rutier cu semne de circulație care furnizează informații cu privire la vița de vie și la vinurile făcute din aceasta. Cele mai apreiate vinuri din Veneto provin din provinciile Treviso, Verona, Padova, Veneția și Vicenza. Zona din jurul Veronei este deluroasă și are un climat temperat, care a dus la cultivarea strugurilor încă din epoca bronzului.

Navigație pe 370 de km pătrați

Iar după o vizită printre vinurile spumante îmbietoare, este păcat să nu testați apele Lacului Garda. Este cel mai mare lac din Italia, având o suprafața de 370 de km pătrați. Este alpin, acesta formându-se în urma topirii ghețarilor, la sfârșitul ultimei glaciațiuni, iar traseul pe care îl oferă este unicat. De-a lungul malurilor sale poți zări localități rar străbătute de turiști, dar de o adevărată splendoare naturală. Localități din provinciile Brescia, Verona și Trento.

Gina Rotaru

Foto: Theinternationalkitchen.com

Publicat in: noiembrie 2012
Etichete pentru acest articol: destinatii vacanta, vacanta Venetia, Veneto
Inapoi la categoria «« Turism

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement