Valurile curcubeului, cu bule (foto)

Home « Turism « Inedit

Ai visat vreodată să treci printr-un curcubeu? Pare imposibil, dar chinezii au făcut-o! Nu au atins limitele naturii, ci și-au construit propriul curcubeu... din apă! O construcție cu o arhitectură absolut spectaculoasă, ce formează un coridor cu bule de apă, deasupra unui lac! A fost nevoie de 28 de tuburi acrilice umplute cu apă, două pompe de aer, șaptre culori LED, mulți senzori și muuultă imaginație! Iată ce a ieșit!

 

O operă interactivă de artă, făcută publică la a patra expoziție internațională de sculptură „Westlake” din Hangzhou, China. O operă care a putut fi testată de turiști, care au pășit curioși pe coridorul din interiorul curcubelului, admirând culori noi la fiecare mișcare.

Curcubeul viu

„De ce totul poate avea viață?”, s-a întrebat artistul Anaísa Franco. Și de aici a început nebunia! Anaisa Franco creat un proiect de artă - o instalație publică numită „valuri de curcubeu”. Potrivit acesteia, este un curcubeu viu, care reacționează la mișcarea oamenilor și a naturii. Este realizat din 28 tuburi acrilice umplute cu apă, senzori, pompe de aer și lumini cu LED-uri. 

Iar culorile LED-urilor reprezinta toate culorile curcubeului. Pompele de aer pornesc atunci când vizitatorii pășesc pe culoarul curcubeului, realizând bule în apa din tuburile acrilice. Astfel se produc „valuri de curcubeu”, în mijlocul Parcului Național Wetland Xixi, din China, unde a fost expus.

Tehnologie și natură pură

Opera de arta a fost gândită pentru a promova posibilitatea de a trăi în armonie între tehnologie și natură. Proiectanții construcției au ținut să menționeze că acest curcubeu artificial din apă nu concurează cu natura, ci oferă experiențe unice prin peisaj.

Potrivit acestora, ea a fost montat deasupra lacului din Parcul Național Wetland Xixi în China, pentru a le oferi vizitatorilor un peisaj surprinzător obținut prin îmbinarea tehnologiei cu natura. Astfel, cei care au trecut prin valurile curcubeului și-au schimbat starea de spirit, reușind să îmbine identitatea vizuală cu atmosfera parcului. Ce a ieșit? Emoții și o imagine plină de romantism. Priviți și voi!

Gina Rotaru

Foto: www.anaisafranco.com

Publicat in: decembrie 2012
Etichete pentru acest articol: curcubeu apa, lacuri China, vacante China
Inapoi la categoria «« Turism

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement