Vacanțe de Crăciun, în România (foto)

Home « Turism « Inedit

Ne apropiem cu pași repezi de Sărbătorile de Iarnă, iar agențiile de turism sunt puse pe profit! Se întrec în oferte cu mega discount-uri și în destinații tentante. În timp ce mulți tour operatori din România vând bilete în Grecia, Turicia, Croația, Italia, Veneția sau destinații exotice de mii de euro, alții promovează tradiționalismul. Sute de hotelieri români încearcă să-și tenteze clientela cu facilități îmbietoare la pachetele pentru vacanța de Crăciun!

 

Spre ce ne întreptăm atenția când vine vorba de prețuri mici? Noi am făcut o mică analiză pentru a descoperi unde poți petrece o vacanță de Crăciun mai ieftină: pe litoralul românesc sau în zonele montane? Iată ce a ieșit:

Vacante de Craciun pe litoralul românesc

Cele mai ieftine și relaxante vacanțe de Crăciun le poți petrece pe litoralul Românesc. Turiștii nu se prea înghesuie să-și petreacă sărbătorile pe stațiunile de pe malul Mării Negre. Și nu din cauza frigului năpraznic, existent și în unele zone de munte, ci mai degrabă din... tradiție. O tradiție pe care hotelierii o exploatează, ridicând ștacheta prețurilor.

Astfel, prețurile pentru un sejur de 7 zile, cu all inclusive, pentru vacanta de Crăciun pe litoralul românesc variază între 100 și 200€, în funcție de stațiune și de câte stele are hotelul ales. Dacă însă nu vrei pachet, ci doar două sau trei zile, prețurile hotelierilor pornesc variază de la 9€ la 90€/noapte, tot în funcție de stele. Spre exemplu, hotelurile de 3 stele din Mamaia cer între 3 și 27€/noapte, cele de 4 stele se încadrează între 20 și 32€/noapte, iar cele de cinci stele între 30 și 50€. Iar celelalte stațiuni nu diferă foarte tare, multe fiind mai ieftine decât Mamaia.

Vacanțe de Crăciun la munte

Și am ajuns la destinația de iarnă favorită a românilor: muntele! Destinație unde se ridică considerabil prețurile, chiar dacă ni se anunță „oferte tentante”. Pachetele cu discount între 30-40% la un sejur de 7 zile all inclusive de Crăciun pornesc de la 117€ și pot ajunge la 400 €. Cea mai ieftină destinație este Bran Moeciu, iar una dintre cele mai scumpe este Transfăgărășanul.

Iar dacă nu vrei pachet, ci câteva nopți, prețurile se majorează! Prețurile la hotelurile de 1 stea pornesc de la 12€ pe noapte, cele de două stele le găsim la 20-25€/noapte, la trei stele putem sta cu 26-31€/noapte, la patru stele prețurile pornesc de la 36€/noapte, iar la cinci stele ajungem să plătim între 41 și 65€ /noapte. Dacă însă optezi pentru stațiuni nu foarte cunoscute, poți ajunge să plătești cu 20% mai puțin. Astfel, cu puțin noroc, poți ajunge să plătești pentru un sejur la munte de Crăciun, cât pentru unul petrecut pe litoral.

Însă, totul depinde de buget! Asta pentru că, indiferent de ce locație vei alege (munte sau mare), ai nevoie și de bani de buzunar. Motiv pentru care trebuie să socoți foarte bine suma pe care vrei să o cheltui în vacanța de Crăciun. Asta pentru că întotdeauna ea va depăși socotelile tale.

Gina Rotaru

Foto: adevarul.es

Publicat in: decembrie 2012
Etichete pentru acest articol: oferte Craciun, sejur Craciun, vacanta Craciun
Inapoi la categoria «« Turism

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement