Vacanța pe litoralul românesc, mai scumpă cu 20%

Home « Turism « Inedit

 

Cum am intrat în plin sezon estival, cum au explodat prețurile! Dacă nu v-ați bucurat până acum de o vacanță pe litoralul românesc, de acum încolo o veți putea face cu un buget mai piperat! Cazările au crescut cu 20 - 40% în funcție de stațiunea aleasă și perioada în care faceți rezervarea!

 

 

Astfel, cazarea pe noapte la un hotel de trei stele pornește acum de la 250 ron de persoană, una la patru stele se află în jurul a 600 ron de persoană, iar la cinci stele poți sta cu 1.000 ron/noapte de persoană! Iar dacă optați pentru pachete cu mese incluse și facilități all-inclusive, atunci prețurile sar și mai puternic,o astfel de vacanță putând să coste 5.000 ron de persoană pentru o săptămână. Vi se pare tentant? Răspunsul se poate observa cu ușurință din numărul de cereri existente pe piață. 

Diferențe de până la 40% față de 1 Mai

În săptămâna de vacanță oferită de 1 Mai și Paști îmbulzeala și aglomerația erau la ordinea zilei, acum weekend-urile sunt cam golașe. Ici colo zărești câte un grup de tineri, doritori de distracție care preferă cazările la cele mai mici prețuri și fără facilități, pentru a se bucura doar de distracția în cluburile de noapte sau petrecerile în aer liber organizate de Primările pe litoral. 

În schimb, turiștii care tânjesc după relaxare, confort, servicii atractive și facilități menite să le facă vacanța plăcută optează pentru pachelete de vacanțe scoase la înainatre de vecinii noștri bulgari sau greci! Dacă ești aventurier și vrei să soliciți cazare direct la recepția hotelului, scoți din buzunare cu 40% mai mult față de prețul încasat de hotelieri de 1 Mai.

Dacă îți faci rezervarea de acasă, înainte cu sâteva săptămâni, prețul este cu 20% mai mare față de aceeași perioadă. Cum necum, sumele date pe o vacanță pe litoralul românesc sunt cu aproximativ 40% mai mari față de săptămâna trecută! În Mamaia, un sejur de cinci zile, la un hotel de trei stele, poate costa aprximativ 1500 ron de persoană, în timp ce în Grecia acesta ajunge la aproximativ 300 de euro (în regim all inclusiv). 

Iar dacă nu preferi regimul all inclusive, poți plăti 200 de euro pe cameră pentru cinci zile petrecute în Rhodos. Cât despre bulgari, și aici prețurile sunt mai convenabile decât pe litoralul românesc, mai ales că în pachete intră și transportul: 5 zile la 205 euro camera single. Iar dacă ești cu familia și cauzi camere duble, ofertele sunt și mai numeroase, bulgarii oferint prețuri de 150 ron/persoană pe noapte. Destul de avantajos, nu credeți?

Gina Rotaru

Foto: www.bestholidays.ro

Publicat in: iunie 2013
Etichete pentru acest articol: liroral, litoralul romanesc, vacanta litoral
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement