Vacanța de Paști 2013 pe yacht

Home « Turism « Inedit

De pe litoral, direct în largul mării! După o mini vacanță de 1 Mai cu sporturi nautice și concerte în aer liber, vacanța de Paște vine imediat ca un ton de relaxare în familie. Unde ne petrecem vacanța de Paște într-un mod inedit? În 2013 se poată vacanțele pe yacht, așa că nu te gândi de două ori și optează pentru o escapadă de două trei zile în largul mării, îmnpreună cu familia! Costurile nu sunt foarte mari, facilitățile pot fi ca cele de la hoteluri, iar distracția ... de două ori mai intensă!

Multe companii de turism oferă pachete pentru vacanța de Paște cu posibilitatea de a închiria și yachturi. Dacă ai permis de navigație corespunzător, te poți avânta tu în largul mării împreună cu familia. În caz contrar, poți opta pentru un conducător de navă, care să se ocupe de tot necesarul privind navigația și egulile ei. Astfel, vei avea parte de o vacanță liniștită în largul mării. Prețurile pentru închirierea unui yacht pentru plimbări interne (Marea Neagră) se învârt în jurul a 500 de euro pe zi. Iar cu cât numărul de zile este mai mare, cu atât prețurile vin cu discount-uri. Dacă optezi pentru vacanțe pe yacht cu destinația Grecia, Turcia, Italia, Franța, Malta su Caraibe, prețurile se socotesc în funcție de tipul yachtului, iar vacanțele de o săptămână pot varia între 1600 și 8000 de euro, la nivelul middle.

Companii de închirere și facilități

În România, serviciile de închirieri yachturi se regăsesc adesea la agenții de turism cu renume. Multe dintre ele organizează excursii cu yachtul de tip charter, iar altele închiriază yachturi posesorilor de permise de conducere. Prețurile de închiriere a unui yacht în România se situează în jurul a 500 de euro pe zi, în Marea Neagră. Printre companiile care oferă yachturi spre închiriere sunt Yachtcharter.ro, Eurotrip sau Rentabo. Cei de la Yachtcharter închirază yachturi pentru o perioadă de 1 până la 3 zile la prețul de 500 Euro/zi. Pentru perioada de 3 pana la 5 zile pretul este de 450 Euro/zi, iar peste cinci zile se ajunge la 420 Euro/zi. În aceste prețuri intră facilități de bază precum așternuturi și prosoape pentru cele șase locuri de dormit.

Cei de la Eurotrip închiriază yachturi pe o perioadă între cinci și șapet zile, la prețuri ce variază între 1.600 de euro și 2300 de euro, în funcție de yachtul ales și de destinația dorită. Prețurile continuă să scadă la cei de la Rentabo, unde o săptămână pe yacht poate porni de la 650 de euro, cu o reducere de 55%, și poate ajunge la 2.600 de euro cu o reducere de 70%. Toate yachturile sunt verificate înainte de ieșirea în larg și au asigurare. Cu toate acestea, proprietarii trebuie să aibă grijă la eventualele pagube, pentru că la închiriere i se oprește o garanție, la fel ca la autoturisme.

Gina Rotaru

Foto: www.moorings.com  

Publicat in: aprilie 2013
Etichete pentru acest articol: Paste 2013, sejur de Pasti, vacanta Pasti
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement