USA/ Gunoaie in Hawaii

Home « Turism « Inedit
Animalele marine din Hawaii vor avea o casă mai curată. Ţestoasele verzi de apă, focile călugărițe şi albatroşii cu picioare negre din Hawaii se vor scăpa de tot plasticul din mare cu ajutorul Guvernului Federal. Agenția pentru Protecția Mediului a Statelor Unite ale Americii care se ocupă cu zonele grav contaminate cu deșeuri periculoase, va fi prima desemnată pentru un site cercetat cu poluare oceanică.

Emily Jeffers, o avocată a Centrului pentru Diversitate Biologică a declarat că este încântată că Environmental Protection Agency (EPA) va face pasul istoric de a proteja fauna marină din Hawaii de plasticul din ocean. Ea a mai adăugat că animalele se confruntă cu îndeajuns de multe amenințări privind supraviețuirea lor, cum ar fi creșterea nivelului mării și pierderea habitatului. Ultimul lucru de care mai au nevoie ar fi să se înece într-o pungă de plastic plutitoare.

Tern Island este la fel de singuratică cum poate fi o insulă și este situată la aproximativ 564 de mile nord-vest de Honolulu. Lanțul de insule se află în calea rămășițelor mari de gunoi ale Pacificului, prinzând miliarde de gunoaie în zonă. Plasticul – fie că este sub forma pungilor, uneltelor de pescuit sau sticlelor și capacelor - de multe ori sfârșește în a fi înghițit de animalele marine și păsări.

Au fost efectuate studii care spun că resturile microplastice din zonele din afara Insulelor de nord-est din Hawaii pot acumula și transporta contaminanți chiar și în mediul marin și în lanțul alimentar. Contaminarea a fost lăsată de activitățile militare din insula Tern.

Între anii 1942 și 1979, Marina SUA a folosit insula ca pe un aerodrom și stație de aeronave de realimentare. Ce au lăsat în urmă? O pistă de aterizare abandonată și un depozit de deșeuri umplut cu generatoare, electronice, cabluri, baterii, fire și un rezervor de combustibil cu 50.000 de litri de neopren. La o evaluare inițială, guvernul a găsit substanțe toxice: bifenilin policlorurat și plumb din deșeurile militare îngropate.

Organizația non-profit Centrul pentru Diversitatea Biologică a anunțat în 2012 EPA cu privire la poluarea cu plastic a zonei. În timp de organizația a solicitat EPA, guvernul a cerut limitarea cercetării în insula Tern.

Emily Jeffers crede că EPA utilizează insula Tern pentru teste, pentru a înțelege mai bine pericolele asupra faunei marine din cauza materialelor plastice.

Acesta poate fi începutul unui nou val de remediere și eforturi de curățare a zonelor afectate. Există numeroase zone în întreaga lume unde poluarea cu plastic prezintă un pericol pentru ecosistemul marin, lanțul alimentar și sănătatea oamenilor.

Autor: Narcisa Morariu
Sursa foto: en.wikipedia.org
Publicat in: septembrie 2014
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement