Top plaje extravagante

Home « Turism « Inedit

Având in vedere ca amatori de plajă și mare sunt mereu în căutarea de nou, inedit, extravagant dar si misterios, am incercat sa aducem in fata dumneavoastră un top al câtorva dintre cele mai inedite plaje ale lumii. Fie ele extravagante, in locuri greu de imaginat, avand caracteristici nemaiîntalnite sau pur si simplu o frumusete unica.

Una dintre cele mai extravagante plaje ale lumii, plaja Barking Sand ( Nisip Lăătrător) din Hawaii, situată la 27 de km față de Parcul Național Hawaii din insula Kauai . Plaja de face recunoscută in întreaga lume datorită unor proprietați fonice. In momentul în care calci pe nisipul cuartos, acesta iți „raspunde” printr-un sunet ce poate fi asociat cu lătratul unei haite de câini, deloc obijnuit pentru nisip.

Acest fenomen straniu a dat nastere multor controverse. Cercetatorii implicati in studierea acestui fenomen au stabilit ca boabele de nisip au in interior goluri și pasii facuti pe acestea duc la producerea unor sunete amplificate prin rezonantă. Cu cat mai multe boabe de nisip, cu atat mai amplu fenomenul, nemaiintalnit in alte locuri pe planeta

Cunoscută și sub numele de Green Sand Beach sau Mahana, Plaja Papakolea, situata in Hawaii, pe insula Kai , este una dintre cele doua plaje din lume cu nisip verde. Cea de-a doua fiind situata in insulele Galapagos.

Verdele din nisip provine de la o structura proprie ce are la bază minerale care produc această culoare. Pe langă culoarea extravagantă a nisipului, plaja este situată lângă craterul unui vulcan stins, care este gazda unor specii rare de păsări, insecte și reptile. Exista însă si o temere a turiștilor care ajung in această zonă fiind reprezentată de alunecările de teren. Varianta cea mai sigură pentru turistii care ajung aici este sa își angajeze un ghid local dar, care din păcate costă destul de mult.

Fiind situată in cea mai mare piscină artificială si langa cel mai mare ocean de pe planetă, Plaja San Alfonso del Mar, Chile este parte integrantă din statiunea de lux cu acelasi nume. Piscina a fost construită pentru a asigura turiștilor o temperatură potrivită a apei într-o zonă în care oceanul nu oferă mai mult de 17 grade C. Aceasta are peste un km lungime si deține un volum de 66 milioane litri de apă, depașind capacitatea multor lacuri naturale de pe planetă. Piscina este înconjurata de o plajă de nisip alb, palmieri si docuri pentru bărci și firește, prețuri pe măsură.

Maho Beach, Caraibe, o plajă ce se face recunoscută în toată lumea prin aeroportul situat în imediata apropriere, ale cărui piste încep chiar de pe linia plajei. Facand abstracție de zgomot si de curenți, experiență inedita de a asista la momentul emoționant al aterizării avioanelor, chiar deasupra capetelor lor, reprezinta o extravaganță savurată de turiști.

Acestea sunt doar câteva dintre plajele pline de surprize ale lumii și de aici putem trage concluzia ca natura mai are foarte multe de dezvăluit și nu se oprește din a ne surprinde plăcut.

 

Reporter: Roxana Samfira

Sursa foto: www.freewallpapers.im

 

Publicat in: septembrie 2014
Etichete pentru acest articol: top, plaje, extravagante
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement