Techirghiol,un brand al litoralului de odinioara

Home « Turism « Inedit
Statiunea Techirghiol este situata  in judetul Constanta si este cunoscuta nu numai in Romania,  ci in intreaga lume prin faptul ca aici se gaseste un namol cu proprietati vindecatoare reale a multor afectiuni severe sau mai usoare.
Aparitia localitatii este strans legata de calitatile terapeutice ale namolului Lacului Techirghiol, primul stabiliment de bai de namol este amenajat in 1901. Este statiune , situata la aproximativ 40 de kilometri de Constanta si la doar 5 kilometri de orasul Mangalia.
La 20 septembrie 1899, prin punerea pietrei de temelie a Hotelului Movila, pe malul marii si a Bailor Movila, pe malul lacului Techirghiol , lua nastere Statiunea balneara Movila- Techirghiol prima statiune turistica a Dobrogei. 
Statiunea, este o adevarata oaza de verdeata, avand capacitate turistica de peste 11 000 locuri de cazare si este cunoscuta si pentru centrul balnear "Baile Reci” situat pe malul lacului Techirghiol, unde se efectueaza tratamente in aer liber cu namol sapropelic.
Lacul Techirghiol este un liman fluvio-maritim cu apa sarata, fiind cel mai intins lac salin de la noi din tara (11,65 km2), dar si cel mai bogat in namol terapeutic.
Imbinarea turismului recreativ cu cel de tratament face ca statiunea sa fie deschisa turistilor pe durata intregului an. Bazele de tratament din statiune atrag anual un numar mare de turisti romani si straini, oferindu-le tratamente moderne si cure folosind factorii naturali din zona.
In statiune exista cateva complexe de magazine si bazaruri, atat in centru cat si in zona falezei de unde se pot cumpara produse si accesorii pentru plaja (prosoape, costume de baie, colace, saltele, umbrele, lotiuni etc), suveniruri si articole de imbracaminte si incaltaminte.
Prin urmare daca vreti sa va bucurati de adevaratul namol de Techirghiol, mergeti la sursa. De asemenea, sunt nelipsite procedurile pe baza de namol din Lacul Techirghiol, precum si cele cu Gerovital, Aslavital sau Pell-Amar, utilizate in cure de slabire sau de infrumusetare.
 
sursa foto: pinterest
 
 
 
 
 
Publicat in: aprilie 2017
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement