Sute de iepurasi populeaza o insula japoneza

Home « Turism « Inedit

Cunoscut sub numele de "Insula Iepurilor", oraşul japonez Okunoshima a fost folosit ca bază secretă pentru funcţionarea armatei imperiale japoneze în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

În perioada 1929-1945, mai mult de 6.000 de tone de gaz toxic au fost fabricate pe insulă, în secret. Okunoshima a fost "şters" de pe hartă şi muncitorii care au produs cele cinci tipuri de gaz toxic (utilizate în mare parte în război împotriva Chinei) n-au suflat niciun cuvânt. Dar, cumva, datorită aducerii iepurilor pe insulă pentru a testa efectele gazelor, insula a redevenit cunoscută, în prezent, fiind una dintre principalele atracţii turistice ale Japoniei.

Acum, turiştii merg aproape 4 km în largul coastei Takehara, pentru a hrăni sutele de iepuraşi şi pentru a vizita micul muzeu în care sunt expuse armele chimice folosite în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Astăzi, mai mult de 300 de iepuri cutreieră liberi şi, deşi sunt animale sălbatice, iepuraşii sunt extrem de prietenoşi cu oamenii, pe care îi iau cu asalt de fiecare dată când simt că pot obţine mâncare. Practic, se strâng în jurul oamenilor, se ridică în două picioare şi aşteaptă să le dea ceva de ronţăit. Dacă sunt morcovi, cu atât mai bine!

 

 

Irina B.

sursa foto: newsfeed.time.com

 

Publicat in: martie 2014
Etichete pentru acest articol: atractii turistice, coasta, insula, Japonia
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement