Stațiuni balneare în România (foto)

Home « Turism « Inedit

Sănătate naturală pe plai mioritic! Turismul balnear începe să înflorească și în România, unde câteva centre balneare reușesc să se ridice la standarde internaționale. Medici bine intruiți, facilități de apreciat, sport medicinal cu asistență și diferite tratamente neexistente până acum în România! Cei mai mulți care optează pentru astfel de vacanțe sunt vârstincii, marea majoritate cu probleme de sănătate. Cu toate că numărul stațiunilor balneare în România sunt într-o continuă creștere, românii și mulți dintre turiștii străini optează pentru câteva dintre ele, rămânându-le fideli ani la rând.

Care sunt motivene acestei fidelități și de ce aleg străinii România când vine vorba de stațiuni balneare? Pentru început ne oprim la evoiluția acestor centre, care s-a făcut simțită în ultimii ani într-un mod considerabil. S-au realizat modernizări, angajații și asistenții medicali au experiență în lucrul cu oamenii, iar rezultatele după câteva ședințe se fac simțite. Și, vorba aceea, de ce să încerci ceva nou când lucrurile evoluează în bine acolo unde ești?

Ocna Sugatag și Băile Felix

Stațiunile balneare din România dețin ape termale bogate în săruri, substanțe minerale, gaze și diferite elemente radioactive, care le oferă proprietăți terapeutice. Marea majoritate a persoanelor care apelează la stațiuni balneare vin cu bilet de trimitere de la medic, pentru a vindeca afecțiuni precum reumatism, afecțiuni vasculare sau locomotorii, afecțiuni dermatologice, sechele postraumatice și multe alte afecțiuni destul de grave. Printre stațiunile cele mai cunoscute în România se regăsesc Băile Felix, Băile Herculane, Stațiunea Covasna, Slănic Moldova și Ocna Sugatag. Sunt doar câteva dintre stațiunile balneare importante ale României când vine vorba despre tratamente terapeutice, însă din păcate nu sunt exploatate la adevărata lor valoare. Cu toate acestea, oamenii vin în fiecare an pentru tratamente, creându-se o clientelă fidelă.

Stațiunea Ocna Sugatag se află în judetul Maramures, în apropierea Sighetului Marmației (aproximativ 20 de kilometri). Este una dintre stațiunile lbalneare apreciate pentru multitudinea de izvoare clorosodice și un lac sarat. Aici se strâng anual persoane care suferă de artroză, poliartroză, afectiuni post-traumatice, ginecologice, neurologice periferice și reumatism. Tratamentele constau în băi calde în bazine, aerohelioterapie, băi reci, hidroterapie și masaje medicale, termoterapie sau electroterapie. Baile Felix sunt arhicunoscute pentru apele termale oligometalice, bicarbonate, calcice si sodice! Aici oamenii vin cu speranța de a vindeca afecțiuni precum reumatism, spondiloză, artroză, poliartrită reumatoidă, artrită reactivă, dar si afecțiuni neurologice. Ele se află în judetul Bihor, la 9 kilometri de Oradea.

Băile Herculane – este cea mai veche și cea mai cunoscută stațiune de la noi din țară! Se află în Caraș Severin, la doar 20 de kilometri de Orsova. Aici există ape minerale clorurosodice, slab radioactive, bicarbonate, slab sulfuroase, calcice, bromurate, iodurate sau oligominerale și se fac recuperări medicale după operații sau fracturi, pareze, paralizii și se vindecă afecțiuni metabolice și de nutriție.

Gina Rotaru

Foto: www.romaccommodation.com

Publicat in: aprilie 2013
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement