Sovata, stațiunea balneară unică în Europa

Home « Turism « Inedit

Vacanță de relaxare și recuperare? Plaiurile mioritice oferă o gamă largă de stațiuni cu proprietăți de vindecare a diferite tipuri boli! De la boli dermatologice și până la neurologice, în România există lacuri termale și stațiuni balneoclimaterice destinate recuperării, care au devenit atracții turistice pentru persoanele din străinătate. Printre cele mai recunoscute stațiuni balneoclimaterice din România se află Băile Felix, Băile Herculane, Băile Olănești și Sovata! Iar stațiunea balneară apreciată la nivel înalt în Europa pentru proprietățile și unicitatea ei este Sovata!

O stațiune balneară preferată, în cea mai mare măsură, de femei întrucât face minuni în special la afecțiunile ginecologice. Marea majoritate a turiștilor care vin regulat în această stațiune observă remeliorări semnificative ale afecțiunilor inflamatorii, reumatismale sau ale afecțiunilor degerative. De asemenea, stațiunea balneară Sovata se bucură de proprietăți miraculoase și în privința stărilor posttraumatismale, a bolilor cardiovasculare sau a bolilor ale sistemului nervos. Potrivit medicilor și a ratelor de vindecare, cele mai multe proprietăți ale lacului ajută la vindecarea bolilor ginecologice precum insuficiența ovariană, sterilitate, cervicita cronică sau metrosalpingita cronic. Însă, în aceeași măsură, este locul ideal pentru o vacanță relaxantă în natură, chiar dacă nu suferi de niciuna dintre afecțiuni.

Lacul salin helioterm Ursu

Cea mai mare atracție a stațiunii balneare, apreciată în Europa pentru unicitatea și proprietățile deținute este Lacul salin helioterm Ursu, unul dintre cele mai apreciate lacuri heliotermale. Sau lacul cu puteri miraculoase, cum îi spun unii dintre turiștii care s-au îndrăgostit de acest loc. Apa lacului Ursu diferă prin temperatură. Cu cât te scufunzi mai adânc, cu atât apa se încălzește, nu se răcește precum în cazul lacurilor obișnuite. Apa este sărată, iar pe fundul lacului se regăsește un nămol sapropelic deosebit, care a demonstrat o eficiență uluitoare în vindecarea afecțiunilor ginecologice, a afecțiunilor nervoase periferice și a reumatismului. Este locul în care turiștii nu merg doar pentru a se vindeca, ci și pentru a petrece o vacanță cu adevărat relaxantă, cu servicii atractive și un aer proaspăt, greu de găsit în multe alte locații ale României.

În ultimii ani, stațiunea balneară Sovata a simțit o renovare atât din punct de vedere arhitectural, cât și medical. De jur împrejurul stațiunii balneare au apărut hotluri miderne și echipamente medicale de ultimă oră. Zona este deluroasă și împodobită cu fagi, ulmi, castani, stejari, carpeni și brazi. De asemenea, aici se află Muntele de Sare, care oferă facilități și oportunităzi unice de relaxare și recuperare. Clima în stațiunea balneară Sovata este una subalpină, astfel că vara vă veți putea bucura de răcoare, iar iarna de o temperatură ceva mai ridicată față de alte zone similare. O destinație relaxantă și benefică sănătății, cu facilități adecvate pentru a avea un sejur odihnitor.

Gina Rotaru

Foto: www.121.ro

Publicat in: mai 2013
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement