Snagov

Home « Turism « Inedit
Cu siguranta cel mai pitoresc loc din imprejururile Bucurestiului, lacul Snagov are frumusete linistitoare, intregita din padurile din imprejurimi.
Întemeierea localităţii Snagov este strâns legată de construirea mănăstirii Snagov pe Ostrovul din nordul lacului, care s-a făcut de către primii voievozi de după Basarab, poate Vladislav sau succesorul său Radu I. Totuşi, primele atestări documentare despre satele Snagovului aparţin secolului al XV-lea, ele fiind dăruite tot în aceeaşi perioadă Mănăstirii Snagov.
Snagov este zona idilica, situata la 30 km departare de capitala tarii, Bucuresti, inzestrata cu frumusete naturala deosebita si care poseda arie protejata formata din lac si padure.  In padurea Snagov se pot gasi de asemenea caprioare, cerbi, pisici salbatice, fazani, potarnichi, pitigoi, provighetori, turturele, sitari si alte animale de padure. 
Accesul (vizitarea) insulei se poate face atat pietonal (pe jos, pe pasarela metalica inaugurata in 2012) cat mai ales cu ambarcatiuni (vaporase) - astfel putand sa fie vazute mai bine, impreună cu lacul, si alte atracții mult mai bine vizibile de pe lac. Mănăstirea Snagov este un monument istoric foarte important din perioada feudală, aflat pe insula lacului Snagov, cu suprafata de circa 4,2 hectare.
 
 
 
 
Sursa foto: panoramio
Publicat in: septembrie 2015
Etichete pentru acest articol: Snagov, lac, padure
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement