Sinaia si popasurile turistice

Home « Turism « Inedit
Locul sălbatic, în care lotrii îşi ascundeau comorile, a devenit „Perla Carpaţilor”, după ce Carol I a ridicat Castelul Peleş.  
Deasemenea, Sinaia este considerata si poarta catre Muntii Bucegi si este indicat sa participati la drumetiile pe munte daca va aflati in aceasta zona, drumetii catre Vf. Omu, Babele, Crucea eroilor de la Caraiman si altele. 
La inceputul toamnei, in Sinaia are loc Festivalul Toamnei - Sinaia Forever, un festival la care sunt invitate celebre formatii ale muzicii romanesti si in care turistii pot savura mititei, pastrama de berbecut si multe alte feluri de mancare. 
Aflat la distanta de aproximativ 123 de km fata de Bucuresti, Sinaia este vizitata si de foarte multi bucuresteni in weekend-uri. In Sinaia exista peste 200 de oferte de cazare , cele mai multe dintre acestea au un pret foarte bun in raport cu conditiile de cazare. Nu uita că din Sinaia se ajunge foarte uşor în Cheile Zănoagei şi ale Tătarului şi la Bolboci.
Pentru cei care iubesc viata de noapte, in Sinaia exista nenumarate pub-uri, baruri si cateva discoteci, in care atmosfera este cu siguranta incendiara, insa ati face mult mai bine daca veti pune capul pe perna seara, iar dimineata sa plecati pe traseele montane. Sinaia mai este cunoscuta, nu doar pe plan national, ci si in afara, si pentru izvoarele minerale despre care localnicii si multi dintre cei care au interactionat cu aceste ape spun ca ar avea proprietati vindecatoare. 
Din Sinaia la Castelul Peles se ajunge cat ai bate din palme, iar acest castel este unul care trebuie vizitat cel putin data in viata, dar sunt destui aceia care vin sa-l revada de mai multe ori. 
Traseul din Sinaia spre Stâna Regală este marcat cu bandă albastră și ai de ales între şoseaua pietruită care se desprinde din drumul ce duce către cota 1400 sau fosta potecă regală care porneşte de lângă Peleş. Pe vremea regilor României, Poiana Stânii făcea parte din Domeniul Regal, adică teritorii deţinute de statul român, date în administrarea Casei Regale care exploata pământurile, reuşind astfel să se autofinanţeze. Despre arta celor trei şi despre minunatele iţe ale prieteniei care îi uneşte pe artişti va vorbi Marius Tiţa, curatorul expoziţiei.
 
 
sursa foto: pinterest
 
Publicat in: ianuarie 2016
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement