Show de lumini la Festivalul Gheții (foto)

Home « Turism « Inedit

Romantism, distracție și proiecții pe gheață! Și China are atracțiile ei, în plin sezon de Carnavaluri! Și-a construit propriul oraș de gheață! Nu este o invenție nouă, ci un eveniment organizat anual în Provincia Heilongjiang din China de Nord, zona cu una dintre cele mai reci climate din Asia! Însă, asta nu i-a oprit pe turiști să se strângă cu mic cu mare să admire inventivitatea sculptorilor chinezi, care au reușit să impresioneze și în 2013!

Ca în fiecare an, „orașul de gheață” a fost construit în orasul Harbin, din nordul Chinei, în timpul unui ger năpraznic. Festivalul Gheții și al Zăpezii a ajuns anul aacesta la cea de-a 29-a ediție, iar sculptorii au sărbătorit longevitatea evenimentului, prin câteva opere de artă fanteziste. Turiștii au putut admira sculpturi celebre, clădiri și structuri la dimensiuni normale și personaje din poveste, îmbrăcate în culori de lasere!

Lumea de gheață” la a 9-a ediție!

Marea majoritate a sculpturilor au fost amenajate în centrul Zhaolin Park și Sun Park Island, iar distracția „înghețată” s-a desfășurat în râul înghețat Songhua. De-a lungul evenimentului, câțiva înotători rezistenți au marcat evenimentul printr-o festivitate... revigorantă: o baie rapidă în râul înghețat Songhua. Iar dacă la noi, de Bobotează, temperaturile pot ajunge la -10 sau -13 grade, în Haerbin, temperaturile pot atinge -40 ° C în luna februarie... Vi se mai pare tentant?

Dacă nu, să rămânem la admirația sculpturilor, care merită toată apreciarea. Cea mai impresionantă lucrare din 2013 se întinde pe o suprafață de 75 de hectare și pentru realizarea ei s-au folosit 180.000 de metri cubi de gheață și 150.000 de metri cubi de zapadă. Iar pentru a oferi vizitatorilor o imagine spectaculoasă, autoritățile locale au pus în funcțiune și tunurile de zăpadă artificială! Rezultatul: eliște de basm, fiecare dintre miile de turiști au importalizat-o cu aparatele foto!

Spectacol de lumini!

Iar asta nu e tot! Odată cu ninsoarea artificială, a început și show-ul cu lasere. Sute de lumini multicolore au invadat „Lumea de gheață”, îmbrăcând sculpturile, pe rând, în nuanțe puternice. Luminile au funcționat non-stop pe timp de noapte, pentru a oferi vizitatorilor un specatcol de basm! La toate amenajările au lucrat în echipă peste 7.000 de oameni, la temperaturi de peste -25 de grade, marea majoritate dintre preferând să-și păstreze anonimatul.

O muncă asiduă răsplătită pe măsură. Pe lângă remunerații, oamenii s-au bucurat de apreciarea turiștilor, care au clasat Festivalul Gheții și Zăpezii 2013 printre cele mai spectaculoase festivaluri ale lumii. Lucru confirmat și de încasările organizatorilor, care spun că au depășit preconizările. Și asta în ciuda faptului că biletul de intrare a costat aproape 48 de dolari.

Gina Rotaru

Foto: www.boston.com

Publicat in: februarie 2013
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement