Scufundări profesionale exotice (foto)

Home « Turism « Inedit

Scuba diving în ape turcoaz? Cu siguranță practicanții vor spune DA din prima! Așa cum am făcut și noi! Înotători și scafandri cu experiență știu că una dintre cele mai spectaculoase și limpezi ape din întreaga lume se află de-a lungul costalelor din Mediterană. Iar una dintre cele mai accesibile destinații de vacanță, perfecte și pentru scuba diving în stil profesional este Italia. O destinație care îmbină plimbările romantice pentru familie, cu experiențele subacvatice de neuitat. Nu ne credeți? V-am pregătit câteva destinații de scuba diving, care vă vor lăsa cu gurile căscate.

Pe lângă grote palpitande din Cliento precum Azzurra Grotta (Blue Grotto), Grotta d'Argento (Silver Grotto), Cala della Lanterna (Lantern Cove) și Grotta del Sangue (Blood Grotto), există zone liniștite de-a lungul coastei italeine de sus, cu peisaje de o frumusețe rară. Iată câteva dintre colțurile de rai acvatice din Italia, unde poți practica scuba diving.

Insula de Smarald - Costa Smeralda din Sardinia – Ape limpezi, de culoarea smaraldului, și plaje de o frumusețe aproape ireală. Zona este cunoscută ca destinație pentru bogătași, care și-au construit aici case de vacanță. Este perfectă pentru o excursie de scuba diving, datorită sutelor de specii de pești colorate.

Capri – apele din jurul Grotta Verde din Anacapri sunt ideale pentru scuba diving. Puteți ajunge acolo cu autobuzul de la Capri. Însă, traseul nu este chiar unul rapid. Așa că, asigurați-vă că veți sta minimum trei zile la Capri pentru a putea admira toată splendoarea locului. Luminile din grotă sunt impresionante, iar imaginea viețuitoarelor marine vă vor face escapada de scuba diving extrem de plăcută.

Maratea, în Basilicata, din porvincia Potenza. Litoralul din jurul acestui sat pitoresc este bogat în golfuri pustii, accesibile doar de pe mare. Excursiile de pescuit și scuba diving se organizează din oraș, iar priveliștea este una deosebită.

Monte Conero, în Le Marche. Apele din această locație sunt atât de limpezi, încât au fost rezervate pentru construția unui parc marin pentru scafandri cu experiență. Pe lângă minunăția zonei ce întruchipează parcul marin, destinația are plaje splendide și păduri dese, perfecte pentru o vacanță cu familia. Dacă vrei o vacanță de scuba diving, puteți apela la Centro Attività Subaquee sau Komaros Club, unele dintre cele mai apreciate pentru profesionalism.

Manfredonia, în Apulia. Acest complex plin de viață, cu o imagine perfectă de castel, este baza ideală pentru a explora Coasta de Sud Peninsulei Gargano, din Italia. Este o zonă bogată în golfulețe retrase, care oferă intimitate excursiei de scuba diving.

Iar acestea sunt doar câteva dintre destinațiile de vacanță unde se poate practica scuba diving turistic și profesional în Italia. Zone cu peisaje impresionante, unele dintre ele nu foarte populate de turiști. Acesta fiind și motivul principal al frumuseții lor naturale.

Gina Rotaru

Foto: maresolvieste.it

Publicat in: decembrie 2012
Inapoi la categoria «« Turism

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement