Pomi de Crăciun subacvatici, naturali (foto)

Home « Turism « Inedit

A început goana după pomi de Crăciun! Iar dacă tradiția ne duce către celebrii brazi, nonconformismul ne face să ne oprim la pomi subacvatici! Și nu suntem singurii... Sute de scafandri și pasionați ai lumii subacvatice au dat o raită printre frumusețile din mări, lacuri sau oceane, pentru a descoperi cei mai impresionanți și colorați pomi de Crăciun! Peste ce au dat? Exemplare spectaculoase, cu tot cu globuri... naturale!

Iar dacă în apele somaleze predomină verdeața, pe fundul mărilor și a apelor turcoaz găsim o mulțime de corali de mărimi diferite, care mai de care mai colorați. Singura problemă: nu prea putem să-i luăm acasă, însă ne-am putea petrece Crăciunul în jurul lor, într-o mini vacanță de scuba diving... Ce spuneți?

Cu sau fără „becuri” colorate

Dacă la brazii clasici de Crăciun nu ai de ales, decât mărimea și desimea crengilor, la pomii subacvatici te poți bucura de o largă varietate! Poți alege pomi cu tulpini colorate în diferite nuanțe, cu sau fără „globulețe”, doar cu „beteală” sau simpli, pentru a-i orna după bunul plac. Pe fundul apelor, există o mulțime de specii de corali, care îți vor atrage instantaneu privirea. Iar unele dintre cele mai atractive, care pot fi considerate pomi de Crăciun, sunt Primnoa pacifica și Paragorgia arborea.

Nu au dimensiuni mari (aporximativ 40 cm), dar vin în diferte culori, prezum roz, alb, crem, portocaliu, și semănă puernic cu crengile unui brad. Iar lista continuă cu Coral Dendronephthya, ce strălucește datorită unor steluțe colorate ce-i împodobesc tulpina și crengile, Staghorn Coral, care te duce cu gândul la un con de pin, Pillar Coral, ce semănă cu un cactus sau Elkhorn Coral, care tinde spre Bonsai. Și, pe lângă acestea, există și alte specii surprinzătoare, care pot fi asemănați cu Crăciunul, datorită aspectului ornamental, pe care vi le-am pregătit în galeria foto de mai jos.

Unde îi putem vizita?

Dacă te regăsești printre nonconformiști, și îți dorești să petreci un Crăciun atipic, printre pomi de Crăciun subacvatici, îți poți întrepta atenția către zonele tropicale. Recifele de corali sunt situate în oceanele tropicale. Puteți alege ca destinații de vacanță, ideale pentru scuba duving și snorkeling precum Florida, Bahamas, Goluf Mexic, Bali, Thailanda, Mauritius sau dacă vreți imagini de-a dreptul spectaculoase, puteți alege o expediție în Marea Roșie, unde veți întâni culori și forme variate de corali. Însă, până atunci, priviți în galeria foto minunățiile subacvatice, deja îmbrăcate în straie de Crăciun.

Gina Rotaru

Foto: naldzgraphics.net

Publicat in: decembrie 2012
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement