Pestisorul de aur indeplineste dorinte

Home « Turism « Inedit

Specia Apolemichthys xanthopunctatus este mai mult nouă atât în comunitatea ştiinţifică, cât şi în "lumea acvariilor". Aceasta a fost descrisă pentru prima dată în 1973 "ca o privelişte foarte rară în apele oceanelor".

 

O serie de alte nume comune descrie exact aspectul uluitor al peştelui: "peştele de aur", "peştele cu pete" şi peştele pestriţ". Uneori, este considerat "peştişorul de aur" care îndeplineşte dorinţele tuturor celor care îl văd.
 

Un astfel de exemplar trebuie ţinut într-un acvariu mare, de minimum 400 de litri, în care să predomine "peşterile de refugiu" şi pietricelele. De asemenea, trebuie să fie o mulţime de spaţiu liber pentru înot. Un rezervor cu alge vii poate ajuta un nou specimen să se adapteze mediului. Adulţii tineri se adaptează cel mai uşor şi, de obicei, au nevoie de alimente în termen de câteva zile, în timp ce peştişorii sunt mult mai reticenţi.

 

Dieta trebuie să includă o mulţime de materie vegetală şi preparate alimentare care conţin spirulină, precum şi midii, creveţi, calamari, alge, bureţi, spanac. Această specie ar trebui să fie hrănită de două până la de patru ori pe zi, fiind important să se asigure o dietă echilibrată pentru a asigura toate vitaminele şi nevoile nutriţionale necesare.
 

Poate fi ţinut laolaltă cu alte specii de peşti, dacă acvariul este suficient de mare. Peştele-înger este considerat una dintre cele mai sigure alegeri pentru un acvariu, datorită comportamentului liniştit şi timid. Totuşi, acest peşte este semi-agresiv cu semenii săi de dimensiuni similare. Cei care au de gând să păstreze specii de peşti-înger în acelaşi acvariu, este bine să-i pună în acelaşi timp în apă, pentru a reduce luptele teritoriale.
 

Preţurile pentru un astfel de exemplar variază, de la 200 $ (unul mic), până la 350 $ - 400 $ (adult).

 

 

Irina B.

sursa foto: kevinkohen.wordpress.com

Publicat in: august 2014
Etichete pentru acest articol: acvarii, alge, Apolemichthys xanthopunctatus, inot, peste inger
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement