Peșteri acvatice cu design natural (foto)

Home « Turism « Inedit

Vacanță de scuba diving sau aventură pe mare? Noi ți-am pregătit destinațiile perfecte care le îmbină pe amândouă! Mai exact, peșterile acvatice ale lumii. Nu le-am adunat pe toate într-un articol, ci vi le prezentăm pe cele mai apreciate pentru priveliște. Curioși cum arată și unde le puteți vizita? Atunci pregătiți-vă pentru o mică aventură printre cele mai naturale colțuri ale lumii.

 

O peșteră este adesea considerată o construcție a naturii, care se formează printre stânci. Intrarea în peșteri se poate face atât pe apă – folosind caiacul sau echipamentul de scuba diving – cât și de pe nisip, printr-un mic tunel săpat de apă printre stânci. Acum că ne-am lămurit, haideți să vedem și designul naturii în materie de peșteri acvatice.

1. Peștera Melody: Localizată în insula Staffa din Scoția, denumirea peșterii vine de la numele galic „Uamh-Binn”. Peștera este formată din rocă vulcanică bazaltică, modelată într-o formă hexagonică. Această peșteră este considerată specială și, totodată, ciudată, datorită acoperișului curbat și a zgomotelor ciudate care apar în mod natural.

2. Peștera Sea Lion: Compusă în totalitate din bazalt, Peștera Sea Lion se află în statul Oregon din Statele Unite ale Americii. Reputația peșterii este datorată leilor de mare, care pot fi zăriți la fiecare pas stând lungiți pe roci. Pentru că peștera se află foarte aproape de oraș, autoritățile au construit lifturi și scări pentru ca vizitatorii să poată avea cu ușurință acces.

3. Grota Albastră se află în apropierea zonei de coastă a insulei Capri din Italia. Grota a intrat în top datorită unicității sale, care nu permite o intrare liberă. Este mică, strâmtă iar accesul este limitat... de vreme. Ea poate fi explorată doar în cazul în care condițiile meteorologice sunt bune, iar mareele sunt scăzute.

4. Great Blue Hole (Vizuina Albastră): Localizată în Belize, peștera Great Blue Hole este o vizuină scufundată sub ape, care s-a format pe seama unei grote scufundate anterior. Great Blue Hole are o formă perfect circulară formată fix în centrul unor recife de corali.

5. Peștera Colorată: Localizată în statul California, Peștera Colorată face parte din insula Santa Cruz. Este a doua peșteră ca mărime din întreaga lume, măsurând 370 de metri lungime. Intrarea în peșteră măsoară 130 de metri. Peștera și-a câștigat numele datorită colajului luminos creat de plantele, mușchii și pietrele din interior. Primăvara, peștera are la intrare și o cascadă uimitoare, care atrage milioane de turiști.

6. Peșterile de gheață din Insulele Apostol: Insulele Apostol se află în Lacul Superior, în statul Wisconsin, din Statele Unite ale Americii. Numele peșterilor provine de la imaginea oferită de acestea în timpul iernii, când apa îngheață într-o formă bizară. Insulele Apostol sunt preferate pentru canotaj și iubite de vizitatori mai ales în timpul sezonului de iarnă.

7. Peștera Smoo: este o altă peșteră scoțiană minune, formată în mare parte în roci de calcar. Râul Allt Smoo, al cărui curs este direct deasupra pesterii, este parțial responsabil pentru crearea peșterii. Apa râului se scurge în adâncurile peșterii, prin intermediul unei găuri foarte mici. De asemneea, eroziunea peșterii s-a datorat parțial și apei oceanice.

8. Peștera Piula: Situată în Insulele Upolu, din Statul Samoa aflat în vestul Oceanului Pacific, peștera Piula este, de fapt, un mic iaz, care s-a format în urma unui pasaj lăsat de lavă. Peștera are apă proaspătă și se extinde până în ocean. Este un loc vizitat pentru practicarea înotului atât de localnici cât și de turiști. Nu este spectaculos prin imaginea în sine, cât este prin lungimea traseului care duce spre Oceanul Pacific. Toate aceste peșteri acvatice au o mare importanță pentru diversifitatea ecosistemului marin. Ele sunt protejate de lege, în vederea păstrării autenticității lor.

Gina Rotaru

Foto: http://www.marineinsight.com

Publicat in: septembrie 2012
Etichete pentru acest articol: pesteri acvatice, septembrie, vacanta de scuba diving
Inapoi la categoria «« Turism

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement