Paseste pe covorul rosu...

Home « Turism « Inedit

Nisipul este, probabil, primul lucru care ne vine în minte atunci când ne gândim la plajă. Însă, acest lucru nu este valabil şi pentru plaja situată nu departe de oraşul chinezesc Panjin, numită şi Plaja Roşie (datorită, cum altfel, nuanţelor de roşu).

 

În timpul lunilor de vară, ea arată ca oricare altă plajă. Cu ape frumoase şi iarbă verde. Apoi, la începutul toamnei, iarba care acoperă ca o pătură întreaga plajă devine roşie ca focul.

Plaja nu are nisip, aşa cum am crede, ci alge marine. Aceste alge roşii, desprinse parcă dintr-un film SF, se numesc Suaeda salsa şi se formează în perioada aprilie-mai, când sunt verzi, devenind roşii la început de septembrie. Toamna, întreaga vegetaţie capătă flăcări roşii, iar plaja începe să arate de parcă ar fi fost acoperită cu un covor roşu infinit, de-o frumuseţe rară.

Plaja roşie este situată în cea mai umedă şi mlăştinoasă zonă din lume şi găzduieşte un ecosistem diversificat, devenit casă pentru mai mult de 260 de specii de păsări, 399 de tipuri de animale sălbatice si...0 mar
ţieni. Aici, se pot admira şi fotografia specii pe cale de dispariţie, cum ar fi Cocorul cu coroană roşie sau Pescăruşul cu cioc negru. Tocmai de aceea, zona mai este numită şi "teritoriul cocorilor". În scopul de a menţine întregul ecosistem în condiţii de siguranţă, zona a fost declarată "aria protejată la cel mai înalt nivel" în anul 1988.

Chiar dacă cea mai mare parte a plajei este închisă publicului, fiind dedicată speciilor care o populează şi cercetărilor ştiinţifice, turiştii au la dispoziţie o zonă minusculă, de unde pot admira peisajul şi vieţuitoarele.

 

 

Irina B.

sursa foto: amusingplanet.com

Publicat in: mai 2014
Etichete pentru acest articol: alge marine, plaja, plaja rosie, vegetatie
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement