Parcul National Muntii Macinului

Home « Turism « Inedit
Parcul National Muntii Macinului (11.321 ha) este situat in sud-estul tarii, pe teritoriul administrativ al localitatilor: Macin, Greci (situate in vestul parcului) comuna Cerna (amplasata in vestul si sud-vestul parcului), comunele Hamcearca si Luncavita (situate in estul acestuia) precum si Jijila (situata in partea de nord).  In decembrie l-am gasit gri ca de plumb iar la inceputul lunii mai era verde-smarald si plin de viata, dovada ca natura este capabila sa 'žinventeze' mini-ecosisteme in cele mai ciudate si neprietenoase contexte, adica in mijlocul carierei de piatra vulcanica.
La fiecare pas facut in Macin, se aud doua fosnituri : cea a bocancului prin iarba sau frunze si cea a zecilor de gaze, fluturi, lacuste si insecte de tot felul, soparle si chiar serpi, ori broaste, cu carapace ori ba, care, deranjate, se grabesc sa ne elibereze poteca.e un spectacol unic in felul lui, ce ne reaminteste ca suntem doar vizitatori intr-un univers pe care noi , oamenii, de multe ori il ignoram.
Pe teritoriul parcului exista una din cele mai vechi, interesante si cunoscute rezervatii din tara noastra - Rezervatia Naturala Valea Fagilor. Aceasta se remarca prin prezenta unica si viguroasa a fagului tauric ce prezinta caractere intermediare intre fagul autohton si fagul oriental si a florei de subarboret, unica in Dobrogea si asemanatoare fagetelor din Crimeea.
Cit priveste zestrea faunistica, aceasta e compusa din: fluturii endemici, reptilele - testoasa dobrogeana, balaurul dobrogean, vipera cu corn, sopirla de stepa, pasari precum dumbraveanca, prigoria, acvila tipatoare mica, mierla de piatra, pitigoiul de livada iar dintre mamifere: popindaul, dihorul patat, pisica salbatica, jderul de piatra si cerbul carpatin.
 
surse foto: pinterest
 
Publicat in: aprilie 2017
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement