Paradisul cascadelor românești! (foto)

Home « Turism « Inedit

Paradisul pe Pământ” a prins rădăcini și în România! În luna Martie, vă vacem „lumea mai frumoasă” prezentându-vă o serie de locuri spectaculoase din țara noastră, care ar lăsa orice turist cu gura căscată! Pentru început, am poposit la cascadele naturale românești! Bogăția țării noastre, recunoscută și apreciată și pe tărâmuri internaționale. Motivele: frumusețe, spectaculozitate și sălbăticia peisajului din jur! Haideți să admirăm împreună cascadele românești, care au ajuns „vedete” pe plaiuri internaționale.

România este o lume frumoasă prin naturalețe, sălbăticie și unicacitate. Printre cele mai populare cascade se regăsesc: Cascada Calului, Cascada Bâlea, Cascada Urlătoare, Cascada Putnei, Cascada din Munții Piatra Mare și Cascada Vadu Crișului!

Cascada Calului este cea mai mare cascadă din România, cu o înălțime medie de 90 m. Se află la 1300 m altitudine în Munții Rodnei, iar apa provine din circul glaciar situat în imediata apropiere a zonei. Râul curge în șuvițe de apă, peste un abrupt calcaros numit „Podul Calului”, datorită peșteri sculptate de puterea apei.

Cascada Putna sau Săritoarea Putnei, situată în Parcul Natural Vrancea, este o cascadă de aproximativ 80 m înălțime, a cărei apă se strânge într-un lac cu adâncimea de aproximativ 12 metri.Este o arie de interes național, protejată, fiind declarată Monument al Naturii în anul 1973.

Cascada Balea este o cascadă de o frumusețe rară, fiind o punte de legătură între vârfurile Moldoveanu și Negoiu. Este cel mai mare cascada în trepte din România, altitudinea totală a căderilor fiind de 60 m. Cascada se află pe partea de nord a Muntelui Făgăraș, fiind alimentat cu apa lacului claciar Bâlea. Se poate ajunge aici cu mașina personală până la Cabana Balea, apoi urmați traseul semnalizat cu roșu.

Cascada Urlătoare este una dintre cele mai vizitate cascade din România, în primul rând datorită locației sale. Este situată în Munții Bucegi, în jurul Jepilor pe traseul Valea Jepilor - Platoul Bucegi. Cascada are o înălțime totală de 15 m, iar legenda spune că aici s-ar fi sinucis o păstoriță.

Cascada Beusnita este o succesiune de cascade de pe Râul Beu, aflată în amonte de lacul Ochiul Beului.Este una dintre cele mai spectaculoase cascade din România, albia acesteia fiind sculptată în stânca de calcar. Acest fenomen a dus la formarea unei serii de mini-baraje, bazine de apă și peșteri mici / caverne.

Cascada Vadu Crișului este situată în Munții Pădurea Craiului, în apropiere de Peștera Vadu Crișului. Această cascadă de aproximativ 11 metri înălțime este alimentată cu apă din Peștera Vadu Crișului. Peisajul oferit de această cascadă este unic în lume, atrăgând anual mii de turiști!

Chiar dacă unele dintre cascadele din România nu sunt la fel de impresionante precum Niagara, acestea fac partea din „Lumea mai frumoasă” a României, fiind un punct de atracție major al țării noastre. Așadar, dacă aveți ocazia, vizitați-le pe toate! Merită!

Gina Rotaru

Publicat in: februarie 2013
Etichete pentru acest articol: cascade, cascade Romania, top cascade, turism Romania
Inapoi la categoria «« Turism

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement