Paradă extravagantă de Samba, la Rio (foto)

Home « Turism « Inedit

Februarie e clar luna distracției! Petrecerea a început cu Carnavalul de la Veneția, continuă cu Rio de Janeiro și se îndreaptă către Valentines Day! Iar zilele acestea, atenția este clar îndreptată către Rio de Janeiro, unde distracția e în toi, în ritm de Samba! Da, a început Samba Parade, evenimentul unic în lume, cu muzică, dansuri latino și costume senzuale. Evenimentul este transmis în direct în mai multe țări, iar fotografiile cu dansatoarele exotice au împânzit marea majoritate a site-urilor internaționale! E vremea nebuniei în stiul Rio de Janeiro!

Gălăgie, agitație, râsete și pași de dans profesioniști! Străzile din Rio de Janeiro s-au umplut de turiști, dansatori amatori și dansatori profesioniști, ai mai multor școli de dans. Evenimentul a dat startul și unei concurențe acerbe între școlile de samba din Rio. Juriul și spectatorii s-au îndeletnicit cu cele mai noi mișcări de samba și o paradă dedicată evenimentului, numită de localnici „Sambadrome”.

Șoli de samba

Este momentul în care se organizează o competiție în plină stradă, a șolilor profesioniste de Samba din Rio. Iar lor li se alătură și localnicii, care au ritmul muzicii în sânge! De aici până la un mega party în centrul orașului n-a fost decât un pas! Juriul și-a notat toate mișcările pentru a desemna câștigătorii, iar publicul a susținut întreg show-ul cu aplauze răsunătoare. Momente speciale care îți fac inima să tresare și pielea să se zbârlească de emoție! Și cum totul e permis în cadrul festivalului, localnicii s-au strâns cu mic cu mare și lși-au etalat costumele somptuoase confecționate din pene colorate, în ritmuri și mișcări îndrăznețe. Totul în aer liber, pe străzile orașului! Ce poate fi mai atractiv de atât?

Designeri de film, de top!

Vă spunem noi! O defilare în toată regula, cu muzică și dans! Designeri internaționali realizează anual costumele cu care se afișează dansatorii școlilor de dans, iar anul acesta, modelele au impresionat o lume întreagă! Culori îmbinate haotic, dar plăcute la vedere, croieli nonconformiste, pene impresionant de mari, diademe unicat și... cât mai multă piele la vedere! Că doar e sărbătoarea senzualității, în care totul este permis! Iar designerii au avut grijă să arate asta prin costume!

La Carnavalul de la Rio, se aud nume răsunătoare de designeri precum regizori de film de to, cu stiluri individualiste, cu imaginație debordantă, marea majoritate îndreptându-se către fiturist, gen Salgueiro, stilul baroc/rococo (Imperatriz, Mangueira), sau către aspectul nativ brazilian-indian, în care predomină nuanțele țipătoare și materialele fine, împodobite cu pietricele prețioase lucitoare. O nebunie de culori și forme, îmbinată cu ritmul amețitor de samba! Asta înseamnă Carnavalul Rio de Janeiro, carnavalul apreciat la nivel mondial, pe care trebuie să-l trăiești live, măcar o dată-n viață!

Dacă, însă, nu ai ocazia, noi îți aducem carnavalul la tine acasă, printr-o galerie foto incendiară și o mulțime de premii, în ritm de samba! Intră în Carnavalul Nautica Magazine și distrează-te ca la Rio!

Gina Rotaru

Publicat in: februarie 2013
Inapoi la categoria «« Turism

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement