Muzeul Luvru va pluti din 2015!

Home « Turism « Inedit

Muzeul Luvru din Paris va avea o a doua casă! Se numește Abu Dhabi Luvru și este o construcție inedită... pe apă! Un paradis al artei, cu structuri impresionante și o serie de atracții de lux, medite să transforme zona într-o atracție turistică mondială! Construcția urmează să își deschidă porțile pentru vizitatori în 2015, când va deține exponate din peste 12 muzee pariziene printre care Muzeul Luvru, Musée d'Orsay, Musée du Quai Branly și Centrul Pompidou! În ce stadiu este proiectul și cum va arăta la finalizare?

Construcția se află în districtul cultural Saadiyat, iar gestiunea proiectului și a lucrărilor pentru Luvru Abu Dhabi au fost acordate Companiei de Investiții și Dezvoltare a Turismului Abu Dhabi Luvru (TDIC). Structura plutitoare are un design sobru, dar modern, cu linii drepte și colțuri ascuțite, care dau un aspect de seriozitate. În cadrul construției, se vor amenaja mall-uri, centre comerciale extravagante, galerii de artă plastică și o serie de atracții de lux, destinate iubitorilor de artă, cultură și, de ce nu, shopping.

Muzeu și oraș plutitor

Deținătorul contractului, șeicul Sultan bin Tahnoon Al Nahyan, președintele Abu Dhabi Turism & Autoritate Culturală a declarat: „Atribuirea acestui contract confirmă angajamentul Abu Dhabi pentru dezvoltarea muzeelor iconice în districtul cultural Saadiyat, în conformitate cu viziunea prințului moștenitor al Abu Dhabi și adjunctului Comandantului Suprem al Forțelor armate EAU. Avem menirea de a trasforma locația într-un centru cultural al lumii. Când Louvre Abu Dhabi se va deschide, va marca progrese semnificative în dialogul intercultural prin intermediul temelor universale și a diverselor expoziții TIC.”

Designul acestui muzeu este simplist, însă, la o privire amănunțită, îl poți numi și nonconformist. Este o clădire decadentă, din secolul al 12-lea, din Luvru din Paris, designerii optând pentru o structură în formă de ciupercă, cu un acoperiș descris de constructorii precum o „dantelă geometrică”, concepută ca un baldachin, având ca scop protejarea exteriorului construcției. Construcția este proiectată de arhitectul Pritzker, castigator al premiului Jean Nouvel, și se desfășoară pe 64.000 de metri pătrați. Este concepută ca un complex de pavilioane, piețe, alei și canale, pentru ca muzeul să semene cu un oraș plutitor pe mare.

Muzeul urmează să colecteze prin împrumuturi și să prezinte vizitatorilor realizările artistice ale marilor pictori sau sculptori din lumea întreagă, din diferite culturi, din 12 muzee franceze, printre acestea afându-se Musée du Louvre, Musée d'Orsay, Musée du Quai Branly, și Centrul Pompidou. Lansarea Louvre Abu Dhabi va avea loc în 2015, după ce întreaga construcție va fi amenajată, iar operele de artă împrumutate vor putea fi expuse pe pereții galeriilor expoziționale.

Gina Rotaru

Poza Courtesy of Abu Dhabi Tourism & Culture Authority

Publicat in: martie 2013
Etichete pentru acest articol: Abu Dhabi, Abu Dhabi Luvru, Luvrul, Muzeul Luvru, oras plutitor
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement