Muntii Macin, ingemanarea turismului si a ecologiei

Home « Turism « Inedit
Parcul National Muntii Macinului este localizat in Podisul Dobrogean, reprezentand singura zona din Europa in care ecosistemele caracteristice stepei pontico-balcanice, padurilor submediteraneene si balcanice, impreuna cu numeroase specii amenintate cu disparitia, se dezvolta pe cei mai vechi munti din Romania - munti hercinici si unii dintre primii formati pe continent. 
In apropierea Parcului National Muntii Macinului, pe teritoriul comunelor Horia si Izvoarele, exista Rezervatia Naturala Dealul Consul care, alaturi de poiana 'Regele Ferdinand', de pe teritoriul comunei Niculitel, a fost declarata rezervatie naturala inca din anul 1927, fiind astfel cea mai veche arie de acest tip din Romania.
Cele mai vechi urme materiale descoperite pe teritoriul comunei Luncavita, punctul La Ceair şi pe terasa dintre Valea Moacii si Valea lui Purice - apartin Paleoliticului (35000 - 10000 a. Chr.) si Mezoliticului (10000 - 5500 a. Chr.).
In condtiile imbunatatirii climatului si oferirii conditiilor de viata, la inceputul Holocenului, zona va fi populata de comunitati eneolitice apartinand culturii Gumelnita.
Acest traseu, pe langa faptul ca ar oferi macinenilor si celor din localitaile limitrofe posibilitate de relaxare, ar facilita atragerea locuitorilor braileni si galateni iubitori de natura si miscare, spre Parcul National Muntii Macinului, alta bogatie locala, insuficient promovata.
 
sursa foto: pinterest
 
Publicat in: aprilie 2017
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement