Mosquito, cea mai luminoasa laguna din lume

Home « Turism « Inedit

Se spune că există peisaje mirifice, desprinse din basmele copilăriei noastre, pentru care nu există grad de comparaţie dacă ar fi să facem un top al frumuseţii lor. La fel de fascinant este şi un petic de pământ latin, din Puerto Rico, care impresionează prin naturaleţea sa.

 

Mai precis, este vorba despre Insula Vieques, care adăposteşte laguna Mosquito (situată pe malul sudic al insulei), printre cele mai fascinante din lume şi una dintre cele mai magice locuri bioluminiscente. Aceste două calităţi au propulsat-o în Cartea Recordurilor, în 2008, atrăgând milioane de turişti, dornici să privească felul în care, la lăsarea întunericului, apa se "pictează" cu milioane de organisme fosforescente.

Adeseori, acest paradis este văzut ca cel mai strălucitor loc din lume, unde, la cea mai mică agitaţie, milioane de microorganisme marine eliberează o substanţă verde -albăstruie, extrem de plăcută ochiului.

Datorită dimensiunii mici a lagunei şi a gurii de vărsare, microorganismele sunt "prinse" în interiorul lagunei, ajungându-se la cifre impresionante, până la 160.000 de "licurici" pe litru de apă.
Name

 

În plus, un mare aport care ajută la perpetuarea microorganismelor îl reprezintă copacii de mangrove din zonă, care le oferă acestora hrană din belşug. Deşi aceste microorganisme sunt extrem de minuscule, dimensiunea efectivă a luminei pe care o emană este de o sută de ori mai mare decât trupurile lor.

Majoritatea oamenilor spun că laguna Mosquito este cel mai frumos loc din lume unde se poate vedea un spectacol splendid al culorilor fosforescente. Pe Insula Vieques chiar se organizează excursii (noaptea) la bordul unui caiac, însă nu se pot face scufundări, pentru a nu interacţiona cu "licuricii" din apă.

 

 

Irina B.

sursa foto: messynessychic.com

 

Publicat in: ianuarie 2014
Etichete pentru acest articol: insula, Insula Vieques, laguna, microorganisme
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement