Minunile arhitecturii pe apă (foto)

Home « Turism « Inedit

Trecem de la restaurante plutitoare, construite în stil tipic tradițional fiecărei culturi, la arhitecturi pe apă, de o minunăție rară. Nu este o exagerare ci, după o mică raită prin construcțiile care au atras privirile a milioane de oameni, am descoperit design-uri care reușesc să ne lase cu gura căscată. Din nefericire, niciuna nu se află în România…  Însă, până la apariția vreuneia pe pământ mioritic, ne-am decis să vă împărtășim câteva dintre minunile arhitecturii pe apă, care pe noi au reușit să ne impresioneze.

În timp ce unele par a fi simple case, care plutesc pe apă, alte construcții pot fi considerate adevărate orașe plutitoare. Fie au un singur stâlp de susținere, sunt construite pe fâșia unei bucăți de pământ parcă lipit de un arhipelag, fie sunt pe platforme imense, care plutesc pe râuri sau lacuri datorită unei structuri de rezistență ingenioase. Și, culmea, nu vorbesc despre viitoarele orașe plutitoare! Toate seamănă cu mici peninsule, fiind legate într-o parte de pământ, iar în cealaltă de apă.

Casă pe stâncă

O priveliște spectaculoasă de oriunde te-au uita. Fie că ești în interior sau pe malul râului, căsuța pare a fi o parte din natură. Căsuța este construită din lemn, pe o stâncă aflată în mijlocul râului Drina, Serbia.

Apa râului este lină, iar proprietarul se bucură nu doar de sentimentul de libertate oferit de aceasta, ci și de plimbări dese cu caiacul. Fotografia a fost realizată de Irene Becker, pentru National Georgaphic.

Houses on the Old Bridge (Vernon, France)

Pe vremuri se construiau case pe poduri. Acum, ceea ce se vede sunt doar rămășițele unui șir de case construite pe acest tip de structură. Restul clădirilor și caselor medievale pot fi găsite pe cealaltă parte a râului, în centrul oraşului vechi Vernon. Este o casă drăguță, cu parc propriu la o distanță mică de centrul orașului, chiar și la pas. Pe lângă picnicuri în verdeață, locuitorii se pot îndeletnicii cu plimbări cu barca sau pescuit.

Castel Meur (Bretagne, France)

Aspectul uimitor al peninsulei Plougrescant se aseamănă cu Coasta Côtes-d'Armor, datorită aspectelor sale contrastante, confuse, dar neașteptat de apreciate. În ceea ce priveşte capela Plougrescant, aceasta pare a fi scoasă din paginile unui basm. Construcția se ascunde printre stânci, putând fi confundată cu ușurință cu una dintre ele.

Frank Lloyd Wright’s Falling Water (Mill Run, Pennsylvania)

Superba casă de vacanță, care stă deasupra unui râu, a fost proiectată de Frank Lloyd Wright, în anul 1935, pentru omul de afaceri Pittsburgh Edgar Kaufmann şi soţia sa, Liliane. Clădirea este una dintre cele mai apreciate arhitecturi din SUA, ea fiind vizitată de mari celebrități precum Brad Pitt și Angelina Jolie.

Lake Point Tower (Chicago, Illinois, USA)
O arhitectură cu adevărat spectaculoasă. Fiecare fereastră al fiecărei încăperi din turn are vedere spre lacul Michigan. Pe terasa ultimului etaj a clădirii se află un penthouse circular, care folosește pe post de restaurant. O adevărată minunăție a arhitecturii moderne.

Autor: Gina Rotaru

Sursa foto: instantshift.com

Publicat in: august 2012
Inapoi la categoria «« Turism

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement