Mangalia, scurt istoric

Home « Turism « Inedit
Municipiul Mangalia este situat la aproximativ 45 de kilometri sud de Constanta si la 11 kilometri nord de punctul de frontiera cu Bulgaria.
Mangalia are o populație de 36.364 de locuitori.Orașul Mangalia a fost declarat municipiu în anul 1995.
Poziția orașului este marcată la sud de limita lacului Mangalia, de țărmul mării la est, iar la vest și la nord, de calea ferată către Constanța, Balta Mangalia și pădurea Comorova. 
Mangalia este un oras in continua dezvoltare, un oras curat si cochet, care in ultimele decenii si-a insusit cu succes atributul de statiune balenoclimaterica. Izvoarele mezotermale sulfuroase din Mangalia sunt valorificate in bazele de tratament cu rezultate recunoscute in ameliorarea bolilor sistemului osos si in tratamentele recuperatorii. Fiind in primul rand un municipiul si apoi o statiune, Mangalia le ofera turistilor oportunitati diverse de petrecere a timpului liber: plaja, vizite la muzee, monumente si cetati care prezinta istoria locurilor, distractii acvatice, spectacole, festivaluri si evenimente culturale.
Mangalia de astazi este situata pe ruinele vestitei cetati Callatis. Infiintata in secolul al VI-lea i.Hr. de colonistii greci in locul unei asezari getice, Cetatea Callatis a fost la acea vreme una dintre coloniile elene infloritoare. Incepand cu secolul al XI-lea, cetatea capata numele de „Pangalia” si era considerata unul dintre cele mai importante porturi Dobrogene, alaturi de Constanta si Varna. Odata cu intrarea Dobrogei sub dominatie otomana, zona a decazut, insa isi recastiga stralucirea dupa 1878, atunci cand orasul incepe sa se dezvolte. In 1930 Mangalia a devenit statiune balneoclimaterica. Dupa 1990, autoritatile au demarat ample proiecte pentru dezvoltarea turismului cultural, iar in acest sens sunt organizate in fiecare an mai multe manifestari – Festivalul Callatis, Gala Tanarului Actor, Festivalul Zile si Nopti de Literatura etc.
 
sursa foto: pinterest
Publicat in: iunie 2016
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement