Madeira, Insula Eternei Primaveri

Home « Turism « Inedit
Cu temperaturi ce amintesc de căldura primăvăratecă pe tot parcursul anului, Madeira este refugiul ideal. Virginitatea rurală, pacea, liniștea, căldura oamenilor, dar și preparatele culinare specifice locului, vă vor face să reveniți an de an. Peisajele fascinante, de unde nu lipsesc munții înalți, sau văile adânci acoperite cu vegetație exotică și flori multicolore, farmecul satelor mici, ritmul cosmopolit al Capitalei, Funchal, sunt doar câteva dintre motivele pentru care insula trebuie explorată.
Madeira, alaturi de Porto Santo si trei insule nelocuite (Insulele Desertas) formeaza impreuna Ilhas Selvagens (Insulele Salbatice), Regiunea Autonoma Madeira cu capitala la Funchal.
In zilele noastre, Madeira este o statiune populara, unde anual calatoresc milioane de turisti, ca sa admite frumusetile naturii, sa cunoasca cultura, obiceiurile si traditiile culinare si ospitalitatea acestei insule vulcanice.
Madeira este accesibila cu avionul, cat si pe mare – cu vaporul. Companiile aeriene opereaza curse catre Funchal, capitala Madeirei, din Lisabona si din Porto.
Cea mai mare atractie a insulei o constituie resursele naturale si flora insulei. Peretii stancosi abrupti care se prabusesc in mare, paduri verzi, paraie, cascade, tarmuri vulcanice, mediul inconjurator exotic nemaivazut in Europa, toate acestea primesc calatorii.
In nordul insulei Madeira se păstrează o pădure de lauri înscrisă în 1999 pe lista patrimoniului cultural şi natural mondial al UNESCO. Acoperind 20% din suprafaţa insulei, aceasta este cea mai mare pădure de dafin din lume.
Madeira este alegerea perfecta pentru toate generatiile de turisti. Cei care prefera vacantele active, precum si cei care doresc sa isi petreaca timpul practicand surfingul, scufundarile, yachtingul, ciclismul montan, alpinismul, turele montane, zborul cu parapanta, zborul cu deltaplanul, Madeira va ofera cadrul necesar desfasurarii acestor activitati. .
Madeira este, de asemenea, o alegere excelenta pentru odihna si pentru regenerare.
In ultimii an, pe insula au avut loc dezvoltari importante ale infrastructurii hoteliere, astfel, astazi hoteluri si servicii care satisfac toate exigentele asteapta calatorii. Alaturi de hoteluri au aparut si restaurantele cu bucatarie internationala de inalt nivel. Pentru cei care doresc relaxare, nenumarate gradini botanice promit o emotionanta petrecere a timpului liber.
Arhipelagul se întinde pe 810 km² şi este format din două insule principale, Madeira şi Porto Santo, şi alte câteva insule mai mici, nelocuite, grupate sub denumirile Ilhas Deserta şi De Selvagens.
Insula Porto Santo şi-a căpătat numele în 1418, când doi exploratori portughezi au fost purtaţi de o furtună puternică pe ţărmurile sale. 
Cea mai importantă componentă a arhipelagului este insula Madeira, cuvânt ce înseamnă "lemn" în limba portugheză. Acest nume i-a fost dat datorită faptului că, pe vremuri, toată suprafaţa insulei era acoperită de o pădure de dafin. O bună parte a fost însă distrusă de primii oameni care au locuit pe insulă, care i-au dat foc pentru a obţine spaţiu necesar agriculturii. Cu toate acestea, în nordul insulei se păstrează o pădure de lauri înscrisă în 1999 pe lista patrimoniului cultural şi natural mondial al UNESCO. Acoperind 20% din suprafaţa insulei, aceasta este cea mai mare pădure de dafin din lume. Ea găzduieşte un număr mare de specii proprii acestui habitat, printre care şi 4 specii de porumbel de dafin. Acestea joacă un rol important în regenerarea pădurii, prin faptul că răspândesc seminţele de dafin.
De-a lungul istoriei, Madeira a fost un loc popular în rândul oamenilor de vază, atât pentru fauna şi flora variate, cât şi pentru climatul plăcut.
Madeira se bucură de un climat prietenos, temperaturile menţinându-se între 20 şi 27 de grade Celsius, astfel că insula atrage turişti de-a lungul întregului an. Cele mai bune perioade pentru a vizita Madeira sunt aprilie - mai şi septembrie - octombrie. În iunie şi în august are loc fenomenul numit local capacete, când norii coboară şi acoperă insula.
Pasionaţii de biodiversitate, istorie, trekking sau chiar de sporturi extreme vor găsi că Madeira este destinaţia ideală, la fel ca aceia care îşi doresc o vacanţă savurată în tihnă, pe o insulă cu un climat prietenos, peisaje impresionante şi care îşi conservă identitatea culturală construită de-a lungul a sute de ani.
 
sursafoto: pinterest
Publicat in: februarie 2017
Etichete pentru acest articol: Madeira, Insula Eternei Primaveri, Portugalia,
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement