Lacuri de vizitat cel putin o data in viata

Home « Turism « Inedit
Sunt puţine locurile pe care dacă le vezi dată, îţi imprimă dorinţa de a le vedea din nou. 
Lacului Vulturilor, sau Lacul fără fund, un lac destul de bine ascuns în inima Munților Siriu, pe partea estică a versantului Mălâia, la 1420 de m altitudine.
Vidraru, unul dintre cele mai mari lacuri de acumulare din Europa, având un volum total de 465 de milioane de metri cubi de apă, ascunde poveste impresionantă.  
Lacul Techirghiol, conform datelor din cartea lui P. Gâștescu, Lacuri din România - Limnologie regională, Ed. Academiei R. S. R. București, 1971, are adâncime maximă de 9,75 m, adâncime medie de 3,6 m iar volumul apei este de 41,8 milioane mc; lungimea maximă a lacului este de 7,75 km, lățimea maximă are 4, km, iar suprafața bazinului hidrografic din care își adună apele are 185,5 km.
Lacul Ochiul Beiului este una dintre minunile înconjurate de legendă din Parcul Naţional Cheile Nerei. Frumuseţea acestei ape este dată de culoarea sa albastru-turcoaz, dar şi de frumuseţea traseului prin natură, care ajunge la acesta trecând şi pe la alte obiective naturale deosebite.
Lacul Capra este un alt lac de origine glaciară aflat în Munţii Făgăraş, localizat în apropierea Lacului Bâlea. Datorită altitudinii la care se află, lacul este un magnet pentru cei care iubesc peisajele montane şi expediţiile la înălţime.
Lacul Roşu s-a format la poalele Muntelui Hăşmaşu Mare în 1837. Barajul natural plasat într-o vale ferită de intemperiile vremii este locaţia ideală pentru relaxare printre iubitorii de natură, care ajung în această regiune.
Lacul Bâlea este unul dintre cele mai frumoase lacuri glaciare din ţara noastră, cunoscut pentru peisajul montan deosebit care îl înconjoară. În inima Munţilor Făgăraş, turiştii se pot bucura de un loc de popas inedit la malul lacului şi de un punct de pornire pentru drumeţii deosebite.
 
 
 
Sursa foto: embassysuites
Publicat in: septembrie 2017
Etichete pentru acest articol: lacuri naturale, lacuri de poveste
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement