Karimunjawa, perla ascunsă în Marea Java (video)

Home « Turism « Inedit

Karimunjawa sunt insule aflate în Marea Java, incluse în Jepara, Java Centrală. Este un paradis exotic natural, tranzitat anual de milioane de turiști, datorită perlei sale ascunse: un parc subacvatic bogat în vietăți și peisaje exotice. Zona este bogată în grădini subacvatice frumoase, privite ca tărâmuri „virgine”. Apa este limpede, foarte curată, iar mediul înconjurător este ferit de agitația de dezvoltare. Asta pentru că marea majoritate a comunităților din Karimunjawa se bazează pe mijloace de subzistență precum pescuitul.

Conform legendei care circulă în arhipelag, insula a fost descoperită de Sunan Muria Karimunjawa, care s-a stabilit aici cu fiul ei Amir Hasan. Îngrijorată de firea dușmănoasă și de relele făcute de fiul său, Sunan Muria i-a ordonat acestuia să meargă pe o insulă cunoscută ca „kremun-kremun” (încețoșată), aflată la bazele Munteleui Muria pentru a cugeta și plăti pentru greșelile sale. De atunci, insula cu aspect „kremun-kremun” (încețoșat), a fost numită Insula Karimun.

Vacanță ruptă de realitate

Pentru majoritatea turiștilor, Karimun este „perla ascunsă” din Marea Java, care s-ar putea transforma în forța turismului indonezian. Nu există hoteluri pretențioase, iar cazările se fac, de cele mai multe ori, în locuințe plutitoare fixate de țărm. Curentul electric este alimentat doar de la generatoare și este furnizat doar pe timp de noapte. Nu există aer condiționat... pentru că nici nu este nevoie. Briza mării oferă tot confortul necesar pentru o vacanță ruptă de realitate.

Din organizarea oricărui sejur nu lipsesc exursiile zilnice pe mare, pentru practicarea sporturilor nautice precum pescuit, snorkeling, scuba diving. Grădinile subacvatice, considerate minunății naturale, se găsesc de jur împrejurul insulelir Insula Pulau și Tanjung Gelam Mejangan. Apa este atât de limpede, încât îți poți zări până și vârfurile degetelor de la picioare, iar plajele au nisip alb, fin. Ce mai, un paradis tropical, ideal pentru o ședință foto profesională.

Grădinid subacvatice cu animale marine

Iar dacă peisajul te surprinde, o vizită în grădinile subacvatice te marchează. În sensul bun, desigur. Va fi pentru prima oară în viață când vei putea admira recife de corali, putând să înoți ținându-te de carapecele broaștelor țestoase sau cot la cot cu rechinii inofensivi, de mici dimeniuni. Este una dintre destinațiile în care merită să experimentezi fiecare părticică a locului.

Locul unde simți cu adevărat cum e să înoți în aceeași apă cu recinii, fără bariere de protecție și fără teama de a fi atacat. Așadar, dacă ai norocul să ajungi în acest paradis numit Karimunjawa, trebuie să testezi tot ce ai ocazia și să navighezi prin împrejurimi, pentru a bifa Insule Gelam, Insula Cape, Insula Pines Mejangan și Insula Mică. A fi o evadare din cotidian, cum nu ai mai experimentat!

Gina Rotaru

Foto: www.diveindonesia.net / www.danarif.com

Publicat in: ianuarie 2013
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement