Ip Man Hong Kong

Home « Turism « Inedit
Ip Man este un film de arte marțiale semi-biografic din 2008, din Hong Kong, bazat foarte vag pe viața lui Yip Man, un maestru Wushu care a suferit sub ocupația japoneză a anilor '30 și începutul anilor '40 și apoi a continuat să învețe disciplina sa favorită, strălucitul wing chun economic, pe nimeni altul decât Bruce Lee.

Filmul se concentrează pe evenimentele din viața lui Ip care se presupune că au avut loc în orașul Foshan în timpul războiul sino-japonez. Filmul a fost regizat de Wilson Yip, și starul Donnie Yen în rolul lui Ip Man, iar coregrafia artelor marțiale de Sammo Hung. În rolurile secundare sunt Simon Yam, Lynn Hung Lam Ka-tung, Xing Yu și Hiroyuki Ikeuchi.

Ideea unui film biografic al lui Ip Man își are originea în 1998, când Jeffrey Lau și Corey Yuen au discutat ideea de a face un film bazat pe maestrul artelor marțiale, Bruce Lee.

Premiera Ip Man a avut loc în Beijing, pe 10 decembrie 2008, și a fost lansat teatral în Hong Kong la 19 decembrie 2008, primind aprecieri la scară largă din partea criticilor și a publicului. Înainte de lansarea filmului, Raymond Wong a anunțat că ar exista o continuare; al doilea film sub numele de Ip Man 2, a fost lansat în aprilie 2010. Ip Man a avut încasări de peste 21 de milioane de dolari în întreaga lume, deși nu a fost lansat în America de Nord și într-o mare parte a Europei. În urma succesului, filmul a fost nominalizat la 12 premii la Hong Kong Film Awards, câștigând cu Best Film și Best Action Choreography.

În parte, filmul lui Wilson Yip este o hagiografie nerușinată care poartă doar o asemănare a istorie. Dar, cu acțiunea în coregrafia coleglui de cameră al lui Jackie Chan, Sammo Hung, este, de asemenea, un film de luptă extrem de inventiv, eroul este Donnie Yen, în rolul lui Ip Man, transformând wing chun în mișcări rapide.

Pentru toți iubitorii acțiunii și a artelor marțiale, trebuie să vizionați filmul!


Autor: Ishan Hasnat - Bangladesh
Sursa foto: www.martialartsactionmovies.com
 
Publicat in: decembrie 2014
Etichete pentru acest articol: Ip Man, Hong Kong, Wushu, wing chun
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement