Imagini uluitoare la Silent Water Parade (foto)

Home « Turism « Inedit

Spectacol pe ape la Veneția! Zeci de gondole și bărci tradiționale au plutit în miez de noapte pe apele Grande Canale, luminate doar de flacăra lumânărilor! O imagine romantică, a unui eveniment grandios, ce a anunțat încheierea oficială a Carnavalului de la Veneția! Un moment pe cât de romantic, pe atât de trist, mai ales pentru turiști care, anul acesta, s-au strâns într-un număr impresionant de mare pe străzile venețiene pentru a trăi la propriu Carnavalul!

Și au făcut-o din plin! Carnavalul de la Veneția 2013 a avut o organizare impecabilă și un șir de evenimente care au răsunat pe plan mondial! Iar ultima - „Canotajul Tăcerii” - a strâns mii de oameni pe malurile Grande Canale, printre care și fotografi profesioniști, veniți să admire tradiționalele ambarcațiunii la lumina lumânărilor, într-o tăcere și imagine romantică, imposibil de descris în cuvinte.

Canotajul Tăcerii

„Da Rialto a Bacino” sau Canotaj Tăcerii este o ceremonie tăcută de gondole, care pornesc de la Podul Rialto și navighează de-a lungul Canal Grande, iluminat doar de flăcările lumânărilor, până ajung la Piazza San Marco. Când gondolele și ambarcațiunile tradiționale ajung la Punta della Dogana, navigatorii, localnicii și turiștii prezenți își iau împreună rămas bun de la Carnavalul de la Veneția, anunțând urmarea Carnavalului din 2014! Este un eveniment inedit, la care participă oficialitățile orașului, organizatorii, turiști și zeci de cupluri îndrăgostite. Asta pentru că imaginea romantică a Grade Canale, luminat doar de lumina lumânărilor, este o priveliște unică în lume.

Anul acesta, Canotaj Tăcerii s-a îmbinat cu fluxul, turiștii fiind nevoiți să participe la eveniment încălțați cu cizme de cauciuc. Deși de obicei fluxul îi deranjează pe localnici, în noaptea de 12 spre 13 februarie, întregul oraș s-a bucurat de ușoara ridicare a nivelului apei. Motivul: reflexia luminii lumânărilor, din ambarcațiuni și străduțe, au „aprins” întregul oraș. Între orele 23:00 și 24:00 întreaga Veneție și-a însușit încă o dată statutul de oraș romantic, oferind o piveliște pe sufletul îndrăgostiților de pretutindeni. O priveliște care nu doar a anunțat încheierea Carnavalului, ci și venirea celebrei zile Valentines Day! O zi pentru care se prelungește sezonul turistic în veneția!

Așadar, chiar dacă s-a încheiat celebrul Carnaval venețian, încă vă puteți bucura de o vacanță romantică! Veneția are porțile deschise pentru îndrăgostiți, tot anul! Dacă, însă, vreți un Valentines Day în intimitate, noi vă punem pe tavă ingredientele minune.... bomboane și vin de colecție. Le poți obține participând la concursul Nautic Valentines! Anul acesta, alege romantismul!

Gina Rotaru

Publicat in: februarie 2013
Etichete pentru acest articol: carnaval nautic, Carnaval Venetia, Silent Water Parade
Inapoi la categoria «« Turism

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement