Fauna si resursele naturale ale judetului Calarasi

Home « Turism « Inedit
La sud: Dunărea şi Bulgaria, la nord: Judeţul Ialomiţa, la nord-vest: Judeţul Ilfov, la vest: Judeţul Giurgiu, la est: Judeţul Constanţa. La pescuitul cleanului cu naluci se practica din ce in ce mai mult folosind metoda lanseului. 
Se va intrebuinta pe mulineta un fir subtire de nailon cu care se pot arunca linguri usoare de 4g, armate cu singura ancorita nr. 7-9, de asemenea se pot folosi pestisori artificiali de 5 cm lungime.

Culoarea este vie, cenusiu-verzuie pe partea dorsala, cu reflexe metalice, partile laterale verzui, cu reflexe aramii, abdomenul plumburiu-albicioasa sau galbena mata. Momelile folosite la pescuitul sportiv: Se recomanda ca momeala sa fie activa (rama vie agitata, viermusi, pestisor viu) sau agitata de pescar, bibanul fiind receptiv la tot ce tremura. Pe spate este verde albastrui pana la gegru albastrui, pe flancuri este cenusiu si galben auriu pana la aramiu inchis, iar pe burta galbui.

Peste de prada prin excelenta, are toate insusirile corespunzatoare: trup lung - putin turtit lateral, spinteca cu usurinta apa; gura mare inghite foarte mult ; dinti mari si puternici sunt incovoiati spre partea interioara pe falca de jos; pe falca de sus si pe cerul gurii sunt mici si desi. Linia laterala se deseneaza pe partea inferioara a corpului, cu serie de ondulatii pe parcurs si aproape dreapta spre coada.

Ajungand la marimi uriase, de sute de kg. Somnul este pescuit industrial cu diferite unelte de plasa. La pescuitul celor mai mari, pana la cateva zeci de kg, greutatea consta in faptul ca acestia vaneaza, in general, numai noaptea. Locurile bune pentru pescuitul somnului le vom gasi in valtorile adanci, cuptoarele de sub malurile abupte, in adancurile albiei, in fundul apelor printre pietre mari, sub radacini de sub maluri, in gropi. Culoarea generala este pe un fond verde masliniu si galbui mai inchis pe partea dorsala si mai deschis pe flancuri si in zona ventrala. Uneori, cind apele Dunarii sunt mari, icrele sunt duse in balti si pe terenurile inundabile.

Pe mijlocul flancurilor, mai precis in jurul liniei laterale, sunt prezente pete rosii, inconjurate de margine alba, ingusta. Culoarea celor care traiesc in apele de rau este mai deschisa, spinarea verde cenusie, burta argintie; cele din balti sunt cenusii pe spate, ruginii sure pe coaste si galbui pe burta. Asa cum am precizat si in articolul precedent, de putina vreme Sarulestiul si-a redeschis portile pentru impatimitii pescuitului la salau, in conditii financiare comparabile cu cele existente pe alte acumulari de pe Valea Mostistei.

 

sursa foto: pinterest

Publicat in: decembrie 2015
Etichete pentru acest articol: lacuri, fauna, resurse naturale,
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement