Fantomele apelor, din Rialto

Home « Turism « Inedit

Mister, romantism și... fantome ale trecutului? Ce poate fi mai incitant la o plimbare nocturnă pe canalele navigabile ale Veneției? Iar dacă te aflii și în luna de miere, atunci ai toate motivele să spui DA unei astfel de mini vacanțe, foarte puțin cunoscută de turiști. Este o escapadă plăcută în toiul nopții, care durează 90 de minute. Timp în care un ghid vă va duce într-o călătorie prin locurile ascunse ale Veneției, bântuite de fantomele trecutului...

Nu vă așteptați să-l întâlniți pe simpaticul Casper. Pe parcursul călătoriei, ghidul va scoate din desagă șase legende cu fantome, care vă vor face pielea de găină. Și, pe lângă acestea, veți putea afla multe lucruri interesante despre istoria Veneției și a locurilor pe care le traversați în miez de noapte.

De pe apă, pe Strada Asasinilor

Aventura începe de la Podul Rialto, de unde veți coborî în labirintul din Veneția, veți merge de-a lungul canalului adormit și apoi veți păși în piețe abandonate. De fapt, vei afla cum e să simți că Veneția îți aparține, pentru să singurele sunete pe care le vei auzi sunt ecourile proprilor pași a propriei tale voci.

Printre povești cu fantome, vei auzi legende înspăimântătoare din trecutul Veneției. Asta pentru că veți păși pe o alee îngusă, numită Strada Asasinilor, unde veți afla detalii despre crimele care s-au produs acolo. De asemenea, veți explora un pasaj secret, folosit în antichitate de unul dintre puținii din localnici ai palatului, care au reușit să scape de cruzimea autorităților (Excursia va avea loc în funcție de nivelul apei).

Tur arhitectural

Turul nocturn va evidenția arhitectura constucțiilor și potecilor de piatră, realizate din antichitate. Veți putea vedea încântătoarea scară Bovolo din Palazzo Contarini del Bovolo, construită pentru un bogătaș venețian, în vremurile când se mergea călare. Scara în spirală a fost elaborată de un nobil, care dorea să meargă călare până în apartamentele sale private din cadrul Palazzo Contarini del Bovolo. Arhitectura scării este una dintre cele mai mari atracții turistice venețiene. După acest traseu sinuos prin labirintul străzilor înlăturanlice ale Veneției, turul se încheie în apropierea Podului Rialto, unde vă veți bucura de o priveliște spectaculoasă de deasupra celebrului http://www.nauticamagazine.ro/info/scoli/articol-legendele-lui-davy-jones-locker.

Prețul excursiei „Ghost Walking Tour” este de 7.80 cenți de persoană. În bilet sunt incluse gustările și transportul dus-întors de la hotel. O sumă destul de mică în comparație cu experiența nocturnă, nu credeți?

Gina Rotaru

Publicat in: noiembrie 2012
Etichete pentru acest articol: noiembrie, Podul Rialto, Rialto Venetia, tur Rialto
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement