Exuma, insula populata de...porci

Home « Turism « Inedit

În topul celor mai exotice şi frumoase insule din lume sunt incluse acele petice de pământ paradisiace, cu un mediu natural încântător şi cu un nisip a căror culoare variază de la alb cristalin la roz pal sau turcoaz.

Barbados, Canare, Guam, Exuma sau Tasmania sunt doar câteva dintre cele mai frumoase insule, care merită văzute măcar o dată în viaţă şi unde se pot practica multe sporturi nautice, se pot face plimbări în aer liber sau croaziere pe apele cristaline.

Dacă majoritatea dintre ele oferă turiştilor ocazii unice de a înota cot la cot cu delfinii, cu broaşte ţestoase uriaşe, cu peşti multicolori, pisici de mare, rechini sau morse, doar una promite o experienţă de neuitat, numai bună de povestit nepoţilor şi strănepoţilor: posibilitatea să înoate alături de...porci.

Insula Exuma este numele ei, se află în Bahamas şi este situată la o altitudine de 11 metri deasupra nivelului mării. Exuma este, de asemenea, cunoscută şi sub numele de Exuma, Exuma and Cays, Great Exuma Island sau Pigs Island (Insula Porcilor). Insula este binecuvântată cu un izvor de apă naturală şi este adăpostită de un şir de insule vecine (360 la număr), care o protejează de valurile provocate de furtunile tropicale.

Insula este populată de aproximativ 1500 de persoane, dar şi de nişte animăluţe tare simpatice, adevărate experte în arta înotului şi extrem de prietenoase. Despre porci este vorba. Oricine îi vede, devine indivios pe "traiul" de lux al acestora, deoarece porcii înoată cât este ziua de lungă în ape curate ca lacrima, au deasupra un soare dogoritor, zburdă liberi pe plajă, stau alături de turişti pe cearceaf sau se odihnesc la umbra palmierilor. Ce să mai, duc o viaţă regeşte!

Porcii populează Insula Exuma de sute de ani şi nimeni, până acum, nu a îndrăznit măcar cu gândul să-i mute de aici. Legenda spune că un marinar a dus porcii pe insulă cu intenţia de a se întoarce şi de a-i mânca, dar nu a mai revenit niciodată. Aşa că acum porcii pot fi văzuţi la orice pas, ca şi cum ar fi animalele de companie ale localnicilor.

Datorită faptului că atât turiştii, cât şi cei care locuiesc pe Insula Porcilor hrănesc animalele, porcii au învăţat să înoate până la bărci pentru a primi recompense. Atât de faimoşi au devenit, încât există excursii speciale pentru cei care doresc să îi întâlnească.

 

Toate insuliţele care înconjoară Exuma sunt un loc popular pentru yachting, navigaţie, scufundări, corali şi explorarea peşterilor. Multe dintre plajele fără nume şi golfurile insulelor, inclusiv a zonelor extinse pe reciful larg, sunt incluse în zona protejată Exuma National Land şi Parcul Naţional Great Bahamas Trust.

Frumuseţea locurilor şi naturaleţea mediului înconjurător au atras atenţia mai multor producători de film şi regizori. De exemplu, pe Insula Thunderball Grotto s-a turnat filmul "Thunderball", cu James Bond, sau pe Insula Little Exuma s-au filmat mai multe scene de plajă din "Piraţii din Caraibe".

 

 

 

Irina B.

sursa foto: huffingtonpost.com

 

Publicat in: decembrie 2013
Etichete pentru acest articol: Bahamas, croaziere, Insula Exuma, yachting
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement