Escapadă pe Insula Zeilor - Bali (foto)

Home « Turism « Inedit

Munți, păduri verzi, ape turcoaz, plaje cu nisip fin, bărci tradiționale... Este Insula Zeilor! Sau Insula celor 1000 de Temple, cunoscută cel mai adesea sub numele „Bali”. Una dintre destinațiile exclusiviste ale lumii turistice, care oferă tot în materie de vacanțe exotice: de la romantism și bucătărie, până la sporturi acvatice sau climing.

Este colțul de rai al lumii exotice, dotat cu resorturi de lux, care îți taie răsuflarea! Și nu doar atât! Templele, sculpturile învelite în pânze cu carouri albe și negre, reamintesc de echilibrul natural dintre bine și rău. Ofrandele de flori, orezul și tămânia stau așezate la fiecare ușă, cu scopul de a potoli setea și foamea zeității reprezentative. Pe străzi, încă își fac simțită prezența femeile cu coșuri din nuiele pe cap, bărbați pe motociclete, autoturisme de teren și copiii vioi, care aleargă prin vegetația naturală bogată sau câmpurile de orez impresionant de mari.

Unde ne cazăm?

Viața de zi cu zi a localnicilor este cufundată în religie, ritualuri și superstiții. Nu există seară să nu se danseze, zi să nu se gătească tradițional și după amieze fără munca la câmp. Motiv pentru care o săptămână în Bali va fi o experiență de neuitat, indiferent dacă alegi să te cazezi într-un resort de lux sau într-una dintre colibele localnicilor. Pentru experiențe tradiționale autentice, trebuie să stai câteva zile printre localnici. Dacă, însă, preferi luxul și serviciile de all inclusive, există câteva resorturi cărora le vei spune DA din prima.

Resortul Pan Pacific Nirwana - 103 hectare, cu 18 terenuri de golf, piscine cu jacuzzi, toate înconjurate de vegetație exotică, stânci de coastă și de mare. Resortul are centru de fitness și spa, cluburi de noapte, restaurante cu vedere la mare, vedere la temple, organizează petrecri tradiționale și excursii nautice cu sporturi pe apă. Un rai al vacanțelor, care însă costă de la 128$ pe zi!

Villa Sungai în mijlocul junglei, cu vedere la mare... direct din piscinele exterioare! Este o construcție tradițională, din lemn, cu geamuri imense, servicii VIP, facilități de Spa și excursii organizate pe insulă și pe mare. Ele partea din Bali unde le poți încerca pe toate: de la senzații de adrenalină, până la senzații adânci de relaxare. Prețul unei asemenea escapade pornește de la 1,035$.

The Chedi Club Tanah Gajah, Ubud - 20 de vile exclusiviste înconjurate de câmpuri întregi de orez, cu vedere la mare. Oferă cursuri nautice, temple, vegetatie luxurianta, întreceri pe râuri, bluburi, restaurante tradiționale și multe alte facilități exclusiviste. Prețul pornește de la 535 $.

Frunzișul tropical, nenumaratele temple și câmpurile de orez îți taie răsuflarea, iar satele cu aspect tradițional îți oferă un setiment cald, primitor. Stațiunile sunt spectaculoase, hanurile ciudate, bucătăriile unice, iar arta și dansul tradițional, transformă această insulă într-o destinație incomparabilă, prntru toate gusturile și toate simțurile. O destinație căreia merită să-i spui DA din prima, dacă ai posibilitatea.

Gina Rotaru

Foto: www.justluxe.com

Publicat in: februarie 2013
Etichete pentru acest articol: croaziera Bali, excursie Bali, Insula Bali, vacanta Bali
Inapoi la categoria «« Turism

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement