Epave pe uscat (poze)

Home « Turism « Inedit

Mistere, spaimă și descoperiri istorice? Adâncurile întunecatelor oceane ale lumii abundă cu epave și o multitudine de alte artefacte nautice. Indiferent de locație, fiecare ocean deține în adâncurile sale epave uriașe cu legende înspăimântătoare. Dar, ce-ați spune dacă am renunța azi la scuba diving pentru o expediție mai presus de ape? Să mergem în locuri uitate de lume, unde își duc veacul unele dintre cele mai misterioase epave de pe planetă...

1. Epava Maheno, Insula Fraser, Queensland, Australia

Maheno poate fi zărită de-a lungul coastei Queensland din Australia, cea mai mare insulă de nisip din lume. Nava a fost construită în Scoția în 1905 pentru a servi ca o linie de lux pentru transportul de pasageri între Australia și Noua Zeelandă, ea fiind utilizată ulterior ca o navă-spital pe Canalul Mânecii până să fie declarată depășită în anul 1935.

În același an, ea a fost remorcată către Melbourne, când un ciclon a lovit-o și a trimis-o în derivă, ajungând astfel pe insula Fraser. De la acel moment, a fost folosită drept reper de echipele australiene Royal Air Force. Acum este o atracție turistică datorită celor trei etaje care stau îngropate în nisip.

2. SS American Star, Insulele Canare

O imagine incredibilă! SS American Star a fost construit în anul 1940 pentru marina Statelor Unite ale Americii și a fost scos din uz în ianuarie 1994 în urma unui accident pe Fuerteventura, din Insulele Canare. La momentul accidentului, nava a fost remorcată în Thailanda pentru a fi folosită drept hotel plutitor...

3. Republica de Vanuatu, Pacificul de Sud

Aceasta navă a eșuat aici, la începutul anilor 1980 când ciclonul Uma a lovit insulele Vanuatu. Arhipelagul vulcanic din regiunea Melanezia, a văzut nenumărate epave în timpul său. Însă, aceasta este singura care s-a stabilit ici! De-a lungul vremii, epava a devenit o atracție turistică populară în zonă pentru aspectul însăpăimântător, scos parcă din filmele cu fantome.

4. The Peter Iredale, Clatsop Spit, Oregon, Statele Unite ale Americii

Această epavă parcă iese, pur și simplu, din nisip! Rămășițele ei pot fi zărite de-a lungul coastei de nord-vest a Oregon. Nava care a fugit eșuat aici în anul 1906, după 16 ani de activitate în nordul Angliei. Ea a fost lovită de curenți și izbită de mal, în timp ce încerca să intre pe râul Columbia. Din fericire toate cele 27 de suflete aflate la bord, inclusiv doi pasageri clandestini, au fost salvate. În urma impactului cu solul, nava s-a făcut bucăți, nemaiputând fi tractată.

5. Point Reyes, California

Aceasta este considerată cea mai impresionantă epavă din toate timpurile. Imaginea ambarcațiunii eșuate este o adevărată capodoperă de artă datorită poziționării sale. Este atracția numărul 1 a fotografilor maritimi. Point Reyes a funcționat ca o navă de pescuit.

6. Lake Ontario, Canada

Un adevărat mister global. Nimeni nu știe numele navei, cum a funcționat aceasta și când anume a eșuat și din ce motive. Toată zona este învăluită în mister, întrucât aici nu există doar o epavă, ci o multitudine, fiind considerată una dintre cele mai importante locuri din istorie. O destinație de top pentru turiștii pasionați de epave și legendele lor.

Gina Rotaru

Foto: Oddyfunny.blogspot.ro

Publicat in: ianuarie 2013
Etichete pentru acest articol: ambarcatiuni, cimitir naval, epave, scufundari
Inapoi la categoria «« Turism

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement