Discus Hotel, noua extravaganță a Dubaiului (foto)

Home « Turism « Inedit

Vacanță sub apă? De-acum se poate! Dubai sparge gheața în turismul subacvatic de lux, urmând să lanseze cel mai mare hotel subacvatic din lume! Nu este doar un proiect, ci o certitudine ce urmează să se concretizeze în scurt timp! Minunăția se numește Discus Hotel și a fost proiectat de compania poloneză Deep Ocean Technology (DOT), în colaborare cu firma elvețiană BIG InvestConsult AG. Un proiect de anvergură care va urca Dubai-ul pe prima poziție în clasamentul celor mai exclusiviste destinații din lume!

Nu doar pentru mărimea hotelului, ci și datorită facilităților și a formei sale... SF! Da, Discus Hotel are o structură impresionantă, formată din discuri asemănătoare cu navele extraterestre. Așadar. Dacă ai fost cumva fan Star Trek cu siguranță de vei bucăra de noua construcție! Nu de alta, dar pe lângă aspectul ciudat și luxul opulent, Discus Hotel va deține și tehnologie high tech, de ultimă gederație! Ce poți cere mai mult de la o vacanță?

21 de camere și un centru de scufundări

Hotelul este scufundat la 10 metri sub apă, iar construcțialui va fi realizată cu ajutorul unor vehicule și echipamente subacvatice elvețiene. Construcția va avea două discuri principale, unul deasupra apei și unul foarte aproape de fundul mării, legate prin cinci coloane și un ax vertical, pentru scări și lift. Discul inferior va cuprinde 21 de camere, cu vedere subacvatică, un centru de scufundări și un bar. Centrul de scufundări va putea fi accesat printr-un sas subacvatic, care le permite scafandrilor să ajungă direct în ocean. 

De asemenea, hotelul va deține și o cameră de decompresie în scopuri de formare, pentru ca oaspeții să se poată bucura de un curs specializat de pilotaj al unui vechicul subacvatic, explică DOT. Cât despre măsurile de suguranță, compania a explicat că Discus Hotel are posibilitatea de a fi mutat și mișcat cu ușurință din locul construcției. Discurile superioare se pot desprinde de baza subacvatică a hotelului, putând fi utilizate ca bărci de salvare, în caz de urgență sau inundații.

Alte două hoteluri subacvatice

Discus Hotel nu este primul hotel subacvatic din lume. Există deja unul în Maldive și unul în Florida. Cu toate acestea, aceasta va fi cea mai mare construcție subacvatică destinată turismului și prima de acet tip construită în Dubai. Alte construcții impresionante din Dubai, poreclite și hoteluri „zgârie nori”, ce urmează a fi finalizate în 2014 sunt Hotel JW Marriott Marquis (de 355 metri) și Al-Yaqoub Tower (de 328 metri).

Gina Rotaru

Foto: www.dezeen.com

Publicat in: ianuarie 2013
Etichete pentru acest articol: Discus Hotel, hotel Dubai, hotel subacvatic, turism subacvatic
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement