Destinatii desprinse din rai

Home « Turism « Inedit

Indonezia este una dintre principalele atracţii turistice ale lumii, acest lucru datorându-se miilor de insule, triburilor, climatului, istoriei etc. Ţara este cunoscută pentru frumuseţea naturii, dar şi pentru plajele exotice ale insulelor Bali şi Lombok, care au devenit unele dintre atracţiile turistice indoneziene vizitate din ce în ce mai des atât de turiştii locali, cât şi de turiştii străini.

1. Plaja Senggigi

Plaja Senggigi este cel mai frumos punct turistic din Lombok. Localizată pe coasta de vest a insulei Lombok, plaja oferă un scenariu subacvatic minunat: călătorii pot face scufundări la adâncimi mici deoarece valurile nu sunt aşa mari. Acest lucru se datorează recifelor de corali care sparg valurile mari. De asemenea, îşi pot petrece noaptea aici deoarece în jurul coastei sunt o mulţime de hoteluri cu preţuri pentru orice buzunar.

Plaja Senggigi este localizată în districtul Senggigi, la aproximativ 60 de kilometri distanţă de oraşul Mataram. Plaja este înconjurată de dealuri circulare, iar apele albastre contribuie la frumuseţea naturală a locului.

2. Insula Gili

Gili este o insulă mică localizată în nord-vestul insulei Lombok. Deocamdată sunt doar 3 insule care pot fi vizitate de turişti, mai precis Gili Air, Gili Meno şi Gili Trawagan. Toate cele trei insule au privelişti minunate, plaje curate şi ape foarte limpezi. Zona din jurul insulei este cunoscută datorită celor trei grădini maritime, care reprezintă un habitat pentru multe specii de peşti.

3. Gili Nanggu

Pe insula mică încercuită de corali se află o tavernă, de unde turiştii se pot bucura de reciful de corali aflat la numai 5 metri adâncime şi de multitudinea de peşti coloraţi. Cei care iubesc călătoriile nautice, scufundările, bronzatul la soare sau relaxarea la umbră, trebuie să viziteze Gili Nanggu. Insula are 12,5 ha şi este administrată astfel încât să rămână o insulă cu păduri virgine şi frumuseţi naturale.

4. Cascada Sendang Gile

Cascada Gile este o apă curgătoare care izvorăşte din vârful unei prăpastii, de la o înălţime de 32 de metri. La vârf are doar o linie de curgere şi dedesupt izvorăşte din mai multe surse. Această creaţie a naturii este totuşi departe de a fi atinsă de poluarea urbană, păstrându-şi frumuseţile panoramice şi fermecătoare. Practic, este la fel ca aerul curat care te face să uiţi pe moment de toate grijile care apar în mediul citadin. Potrivit credinţei locale, apa din această cascadă are proprietăţi magice. Se spune că cel care bea apă...întinereşte.

 

 

 

Autor: Pieter Djatmiko

sursa foto: indonesiancommodity.com

Publicat in: iulie 2014
Etichete pentru acest articol: cascada, insule, plaje, recif de corali
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement