Despre Sinaia..scurt istoric

Home « Turism « Inedit
Denumita si Perla Carpatilor, Sinaia se diferentiaza de celelalte statiuni turistice de pe Valea Prahovei prin vilele pitoresti ce se insira si de parte si de alta a drumului care traverseaza statiunea.  Prea simplu spus in comparatie cu frumusetea locului, Sinaia are acel aer boem pe care nici alta statiune de pe Valea Prahovei nu-l poate avea.
Sinaia este unul dintre cele mai frumoase orase din tara noastra, amplasat strategic pe Valea Prahovei intre muntii Bucegi si muntii Garbova (sau Baiului, asa cum mai sunt ei cunoscuti) este amplasat la altitudine de 800 metri la baza si 1000 metri la Peles, distanta aproximativ egala fata de Ploiesti in sud si Brasov in nord, respectiv 50 km. Sinaia fara Peles nu ar mai fi aceeasi, dar Pelesul fara Sinaia ar fi si mai putin.
Sinaia a fost statiune privilegiata pentru mai marii vremii, aici existand inca de la sfarsitul secolului XIX numeroase hoteluri si vile, baza de agrement, restaurante si ceainarii, scoala de echitatie si un hipodrom foarte apreciat de clasa politica a acelei perioade.
Ani de-a randul de la sfarsitul secolului XIX s pana aproape de mijlocul secolului XX, la Sinaia au fost luate cele mai importante decizii istorice, fiind adevarata capitala de unde se emiteau Decrete regale ce apoi erau transmise Guvernului de la Bucuresti.
 
 
sursa foto: pinterest
Publicat in: ianuarie 2016
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement