Decoreaza-ti locuinta in stil nautic

Home « Turism « Inedit

Toamna poate fi sezonul schimbărilor în ceea ce priveşte stilul locuinţei tale. Chiar dacă vara şi-a luat bocşeluţa şi-a plecat, asta nu înseamnă că briza mării şi valurile înspumegate nu-şi pot face loc în spaţiul tău intim.

Probabil cunoscătorii şi-au dat seama despre ce vorbesc: stilul nautic sau marinăresc, potrivit acelora care preferă liniştea, relaxarea, confortul şi sentimentul unei vacanţe interminabile.

Stilul nautic se caracterizează prin acele nuanţe de albastru care simbolizează marea şi cerul, tonuri de bej/crem care transpun nisipul, dar şi accente de corai ce amintesc de vegetaţia şi fauna marină. În tot acest decor "navy" îşi face loc şi albul, pentru că reprezintă baza amenajării unui spaţiu aerisit, "atins" de briza mării.

Dintr-un astfel de interior nautic nu trebuie să lipsească materialele şi textilele naturale, eco sau organice, precum lemn, răchită, bambus, ratan, trestie, bumbac, in sau cânepă.

În materie de cromatică, albastrul este cel mai bine pus în evidenţă prin accente de culoare. De exemplu, un set de canapea şi fotolii albe sunt accesorizate cu perne decorative albastre sau cu imprimeuri specifice stilului nautic. Huse de scaune, covoare, pleduri, draperii şi perdele sunt alte accesorii caracteristice stilului nautic. Din peisajul marinăresc nu lipsesc nici imprimeurile sau dungile, evident tot albastre.

Toate aceste detalii nautice vor însufleţi camerele şi vor da senzaţia că te afli la bordul unui vas, în largul oceanului.

Cât despre accesorii, ideal este să pui accent pe detaliile care te duc imediat cu gândul la vapoare, cum ar fi sfoara împletită, timona (“volanul” vaporului) agăţată pe perete, ancore sau busole.

De asemenea, o combinaţie foarte interesantă este aceea dintre stilul nautic şi stilul country-chic/vintage. În acest caz, îţi poţi decora locuinţa cu lemn şablat, alb, ce poate fi observat la nivelul finisajelor (pereţi şi pardoseală), cu un cufăr antic, pe post de măsuţă, geamantane/valize vechi pe post de noptieră sau fotolii/ scaune din trestie împletită.

 

 

 

Irina B.

sursa foto: pinterest.com
 

Publicat in: septembrie 2013
Etichete pentru acest articol: locuinte nautice, mobilier, stil marinaresc, stil nautic
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement