De ce Vama Veche ?

Home « Turism « Inedit
De la primele semne ale verii, toți iubitorii de soare și de apa mării vorbesc de Vama Veche! Generații după generații aleg acest loc drept cel mai bun pentru a petrece câteva zile la malul mării!
Localitatea a fost fondata in anul 1811 de catre o comunitate de găgăuzi, o minoritate de etnie turca si rit ortodox, si purta numele de Ilanlîc. Si-a continuat existenta ca sat pescaresc si localitate de frontiera, mai ales dupa 1940, cand Cadrilaterul a fost cedat Bulgariei.    
Incepand cu anii 1990, insa, localitatea incepe sa se dezvolte si sa atraga din ce in ce mai multi turisti. Astfel, au aparut pensiuni si vile, s-au construit hoteluri, iar plaja devine aproape neincapatoare in varful sezonului. Acesta a fost unul dintre motivele pentru care a luat fiinta miscarea Salvati Vama Veche.
Plaja din Vama Veche este lata, avand in unele zone peste 200 metri. Intima si salbatica, plaja este populata si noaptea de tineri care se aduna in jurul focurilor de tabara. Din cauza aglomeratiei si a lipsei de educatie, uneori plaja este plina de gunoaie.
Un simbol al statiunii este epava care se afla la cateva sute de metri de mal.
Cazarea este asigurata de cateva hoteluri, putine la numar, dar mai ales de vile si pensiuni. Tarifele de cazare sunt mici in comparatie cu celelalte statiuni de pe litoralul romanesc.
In Vama Veche se afla unele dintre cele mai originale terase si restaurante, cu mese si scaune din lemn, cu umbrele din stuf, unde se servesc hamsii prajite, mici, pizza etc.
 
 
sursafoto: pinterest
Publicat in: iunie 2016
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement